Ans Luiten, wat heeft zij niet gedaan !

Woensdag 22 december vernamen wij het droeve nieuws dat Ans veel te jong, na een rijk en vol leven, is overleden. Voor de sport en in het bijzonder voor de afdeling handbal van Stompwijk’92 is zij een onuitwisbaar begrip. Je kunt Ans het beste typeren als een echte regeltante. Je kunt eigenlijk beter vragen wat zij níet voor de handbal en met name de jeugd heeft gedaan. Op jonge leeftijd is zij actief in de handbalsport, eerst als speelster en later als jeugdbegeleidster. Immer een gebrek aan scheidsrechters….. dus springt Ans hier ook in. Ze heeft meer dan 25 jaar de fluit gehanteerd als verenigingsscheidsrechter, het liefst bij de jeugd. Daar lag haar liefde! Ze hield van dingen regelen, helpen en ondersteunen. Niet op de voorgrond, maar wel altijd haar stem laten horen! Zo heeft ze jaren lang, met een aantal Stompwijkers, de NKS kampen georganiseerd. Meer dan 12 jaar lang was ze actief in de organisatie van het Stompwijkse weekendkamp.

Het is moeilijk om bestuursleden te vinden. Niet aan Ans gedacht zeker! En ja hoor, jarenlang bekleedt ze diverse bestuursfuncties binnen de handbal en de jeugdcommissie. Het clubblad nieuwe stijl: Voor het eerst HVS en Stompwijkse Boys in één clubblad. Ans is er als eerste bij en een aantal jaren helpt ze dit samen te stellen. Langzaam maar zeker blijkt haar echte voorliefde: de Mini’s! Met niet aflatende energie traint ze de allerkleinsten van de vereniging en zorgt ze dat er een gezonde basis gelegd wordt voor een hele serie handbalsters.
Bestuurlijk gezien stapt ze over naar de Dorpsketting en wordt daar voorzitter en redactielid. De Mini verslagen schrijft ze ook in de Dorpsketting, niet voor de mini’s maar voor de Opa’s en Oma’s, die geen clubblad ontvangen. Ze denkt aan alles, probeert met iedereen rekening te houden, dat typeert Ans ten voeten uit.
Haar ziekte heeft ze positief en sterk gedragen. Stompwijk’92 en Stompwijk verliest in haar iemand, waarvan je zou kunnen zeggen: “Wat heeft ze eigenlijk niet gedaan ?

Rust zacht lieve Ans

Bestuur afd. Handbal, Stompwijk’92