Vidomes en Florence slaan handen verder ineen

Woningcorporatie Vidomes en zorgaanbieder Florence gaan de komende periode nog hechter samenwerken. Zij zien elkaar als voorkeurspartner in de gezamenlijke werkgebieden in Rijswijk, Leidschendam Voorburg, Voorschoten, Wassenaar en de Haagse wijken Leidschenveen, Ypenburg en Mariahoeve. Afgelopen maandag ondertekenden de heer Van Bloois, algemeen directeur Vidomes, en de heer Metske, bestuurder van Florence, een samenwerkings overeenkomst om de afspraken hierover te bezegelen.
Beide partners werken samen vanuit een gemeenschappelijke visie op wonen, welzijn en zorg. Het uitgangspunt dat hierbij centraal staat is dat mensen zo lang mogelijk zelf de regie houden over hun eigen leven en in een zelfstandige woning kunnen blijven wonen. Vidomes levert daarvoor primair de woning en Florence de zorg en het welzijn. Beide partijen spannen zich er gezamenlijk voor in dat voorzieningen en services die voor bewoners wenselijk en noodzakelijk zijn, beschikbaar komen.
Samenwerking
De samenwerking tussen beide organisaties heeft betrekking op de herontwik keling van verzorgings en verpleeghuizen van Florence tot zelfstandige woningen met bijbehorende voorzieningen. Daarnaast wordt een aantal van deze locaties omgevormd tot kleinschalige wooncomplexen met intramurale verpleegvoorzieningen. De herontwikkeling van het Mariënpark in Leidschen dam, Steenvoorde in Rijswijk en Adegeest in Voorschoten zijn hier concrete voorbeelden van. Ook gaan beide partijen zorgsteunpunten realiseren bij nieuwe of bestaande woningen van Vidomes. De omliggende woningen maakt Vidomes extra toegankelijk voor mensen met een zorgvraag. In Stompwijk (Kulturhus) en in Leidschenveen onderzoeken Vidomes en Florence bijvoorbeeld de mogelijkheid tot het ontwikkelen van dergelijke woningen met een zorgsteunpunt. Zij zijn bij alle projecten overigens altijd bereid tot samenwerking met andere instellingen op het gebied van welzijn en zorg.
De komende periode zijn beide partijen van plan om nieuwe concepten en ideeën te ontwikkelen die betrekking hebben op wonen , welzijn , en zorgdienst verlening.