Bericht van school

De metamorfose
Voor één middag werd de Maerten van den Veldeschool omgetoverd tot een cafetaria. Dit was ter gelegenheid van de afsluiting van het project voeding waaraan we de afgelopen drie weken gewerkt hebben. Vooral gezonde voeding werd onder de aandacht gebracht, evenals de weg die de voeding aflegt door het lichaam. Kinderen verkochten allerlei producten; van groente en fruit tot zelfgemaakte lekkernijen. U kon genieten van soep, hapjes, toetjes, milkshakes, appelflappen, taarten etc.etc. Ieder heeft z’n steentje bijgedragen door zelf te bakken, te helpen koken of bij het afrekenen. Een ding is toch wel het vermelden waard: Mastrong heeft samen met de kinderen van groep 7 loempia’s gemaakt en ’s middags gebakken. Er zijn wel meer dan 150 loempia’s gebakken en verkocht. De opbrengst zal naar giro 555. Op die manier helpen we de getroffen bevolking nieuwe scholen op te zetten. Er was al geld voor 4 scholen en alle nu nog lopende acties zijn goed voor een 5e school. Deze actie wordt gecoördineerd door Zappelin. Wij bedanken een ieder die dit project tot een succes heeft gemaakt. Het was een geweldige middag waar groot en klein van genoten heeft.

Hieronder volgen twee stukjes van kinderen over ons project:
Wat vooraf ging aan ons voedingsproject.
Op 24 januari 2005 begonnen we met het project gruiten (groenten + fruit = gruiten). Van een meneer hebben we voor de hele school een gruitenboekje gekregen. We hebben ook posters gekregen. We zijn erg blij met deze meneer want zo is ons hele project helemaal compleet. We hebben ook een mandarijn en een appel gekregen. Nog een paar voorbeelden wat wij van het boekje hebben geleerd. Uit welk land groenten en fruit vandaan komt bijvoorbeeld. We hadden ook nog een ander boekje over groenten en fruit en daar stonden voornamelijk veel puzzeltjes in. In het boekje stond ook een enquête over wat je door de hele dag at en dronk. Tenslotte hadden wij ook een boekje waar je alleen uit kon lezen maar er stond wel veel informatie in. We hebben ook veel geknutseld en getekend over groenten en fruit. Groep 6 is op bezoek geweest bij de Albert Heijn. daar werd hun verteld hoe je voedsel kan bewaren en verkopen. Groep 3 is op bezoek geweest bij de paprikatuinder. Daar hebben de kinderen gezien hoe kleine paprikaatjes uitgroeien tot mooie paprika’s voor in de supermarkt. Op 11 februari ’05 was ons project jammer genoeg afgelopen.
Iris en Gaby uit groep 7.

Afsluiting voedingproject
Vrijdag was de afsluiting van ons voeding project gruiten ( groenten en fruit )
Elke groep had iets gemaakt van eten. Groep ½ hadden kraampjes gemaakt met fruit. Groep 3 hadden hele lekkeren soep en hapjes en drinken. Groep 4 had een lekkeren milkshake banaan en heerlijke pannenkoeken en wafels. Groep 5 had lekkere yoghurt met vruchtjes erin. Groep 6 had heel veel, zoals hamburgers en kwarktaart, en nog veel meer. Groep 7 had ook lekkeren dingen, zoals zelfgemaakte appelmoes en appeltaart en Thaise loempia’s en dan hadden ze ook nog drinken en een prijsvraag. Groep 8 had lekkeren broodjes gezond en nog veel anderen dingen. En we deden dit voor zeppelin voor Azië. En we hadden iets van € 800,00 verdiend met het project. Goed hé !!!!
Jordi en Lee (uit groep 7),
Team Maerten van den Veldeschool, Conny Hilgersom