Carnaval in Stompwijk!

Carnaval in Stompwijk!
Vervolg van de activiteiten die in Gaandrië hebben plaatsgevonden. Na 5 februari een fantastisch gekostumeerd bal te hebben gehad was het zondagmorgen weer vroeg het bed uit voor de Gaanders. Zij verzamelden om 10.00 uur weer in de kerk om daar om 11.00 uur weer in de kerkbanken te zitten en naar de pastoor te luisteren. Een zeer geslaagde mis met natuurlijk een geweldig koor: The Old Princes in Harmony. Na een brunch voor genodigden in Het Blesse Paard was er ‘s middags een carnavalsconcert met een concert van de Fanfare Juliana, waarbij Eric Fontein een gastrol vervulde bij twee stukken. Daarna kwamen de oudprinsen weer op het podium voor een optreden en nadat zij geweest waren kwamen de Blaasbalgen de middag verder opvullen. Het feestje ging door tot een uurtje of tien, met aan het eind van de avond nog een aantal optredens van plaatselijke pré-artiesten. Maandag was het toen de beurt voor alle kinderen om zich zo mooi mogelijk uit te dossen, vele kinderen zagen er weer fantastisch uit en het was voor Prins Cees III en Page Monique dan ook weer niet makkelijk om een keuze te maken. Maar uit eindelijk moesten zij toch een keuze maken en hier zijn de prijswinnaars:
Jongen van 1-3 jaar: Bas v. d. Krogt als Brandweerman
Meisje van 1-3 jaar: Marit Roeling als Maya de Bij
Jongen van 4-5 jaar: Bjorn v. d. Voort als Tijger
Meisje van 4-5jaar: Joyce Olyhoek als Nemo het Visje
Jongen van 6-7 jaar: Ivo Janson als Bokser
Meisje van 6-7 jaar: Nina v. d. Lubbe als Bruidje
Jongen van 8-9 jaar: Stef Janson als Skelet
Meisje van 8-9 jaar: Kelly Doeleman als Paard
Jongen van 10-11 jaar: Sem v. d. Salm als Securityman
Meisje van 10-11 jaar: Tamara en Jasmijn als Poppenkast

Ook was er natuurlijk weer een kleurwedstrijd voor de liefhebbers, iedereen kon voordat de middag begon zijn of haar kleurplaat inleveren en ook daar zijn 2 prijzen uit gekozen:
Kleurplaat in de leeftijdscategorie tot en met 5 jaar: Amber Lelieveld
Kleurplaat in de leeftijdscategorie vanaf 6 jaar:
Tjilde Bennis
Bovenstaande cadeaus werden gesponsord door Het Blesse Paard.
`s Avonds was het weer de beurt aan de tieners van Stompwijk om zich lekker uit te leven op de muziek die Jan Groeneweg en zijn Dj’s draaiden. Er werd gigantisch veel gedanst op alle soorten muziek, van house tot R & B en van polonaise tot slowmuziek, ook de Prins, Page, Opper en de raad
-39-
van Elf deden gezellig mee in de dansende menigte. Na een danswedstrijd moest natuurlijk een winnaar gevonden worden alhoewel bijna iedereen heel goed zijn of haar best deed met de wedstrijd, de winnares van de danswedstrijd werd uiteinde-lijk Tamara Loof. Daarnaast was er ook nog een loterij met een winnaar, dit was Joep van Wijk. De cadeaus werden gesponsord door Jan Groeneweg.
Dinsdagmiddag was er in Het Blesse Paard weer het oudere jongeren Carnaval, een gezellige middag voor de oudere jongeren van Stompwijk. De polonaises, die deze middag werden gelopen waren uitermate lang en vele aanwezigen deden hier aan mee. Op deze middag waren er onder meer een loterij met prijzen verzorgd door de plaatselijke middenstand, een optreden van de K.B.O.-zanger en in de loop van de middag kwamen de oud prinsen ook een optreden verzorgen. Ook werden een aantal mensen in het zonnetje gezet vanwege hun bewezen dienst of een jubileum die zij hebben gevierd. Al met al een gezellige middag waar iedereen wel met een prijsje naar huis ging. Op het slotbal op dinsdagavond werd er ook nog een feestje gebouwd, met optredens van een buikdansgroep waar Prins, Page Opper en Raad van Elf eerste rang zaten was het een gezellige avond. Om 23.45 uur werden Prins Cees III en Page Monique weer normale inwoners van Stompwijk en moest Cees zijn Scepter en Hamer weer inleveren en Monique moest haar kroontje weer inleveren. Ook de Raad van Elf werd ontdaan van hun Cape en Steek, daarna werden Cees en Monique afgevoerd door de Oud-prinsen. Na dit laatste officiële gedeelte werd er nog een paar uur door gefeest waarna het op woensdag weer een rustige dag was in Stompwijk, wat de Gaanders betreft. Afgelopen week is ook de trekking van de goede inzendingen geweest van de puzzel en de trekking van de loterij, hieronder volgen de uitslagen:
Puzzel:
1e prijs: Corry Luk, Dr. Van Noortstraat 13c
2e prijs: Sylvia den Haan, Stompwijkseweg 22
3e prijs: Kevin v.d. Bosch, Dr. Van Noortstraat 12b
Het goede antwoord was: koningsadelaar

Loterij:
Naam Lotnummer Prijs
1 F. v/d Bosch 1100 DVD speler met home cinema set
2 De Jong 2108 Senseo koffiezetapparaat
3 Goeman 0600 Nokia telefoon met €15,00 beltegoed
4 v/d Beek 1060 Friteuse
5 Overdevest 1363 Elektrische waterkoker
6 v Swieten 0528 Kappersbon t.w.v. € 17,50 t.b.b. Kapsalon Schuyt
7 v Velzen 1902 Kappersbon t.w.v. € 17,50 t.b.b.Kapsalon Schuyt
8 Granneman 0722 Kappersbon t.w.v. € 17,50 t.b.b. Kapsalon Schuyt
9 Beaufort 1843 Kappersbon t.w.v. € 17,50 t.b.b. Kapsalon Schuyt
10 v/d Bosch 2260 Kappersbon t.w.v. € 17,50 t.b.b. Kapsalon Schuyt
11 Soonius 0794 Staatslot
12 Disseldorp 0755 Staatslot
13 v/d Belt 1800 Staatslot
14 Bolleboom 2230 Staatslot
15 De Jong 2551 Staatslot
16 v Vliet 2886 Bloemenbon t.w.v. €10,– t.b.b. “De Passie”
17 Erica 3036 Bloemenbon t.w.v. €10,– t.b.b. “De Passie”
18 Droog 1128 Bloemenbon t.w.v. €10,– t.b.b “De Passie”
19 Knebel 0800 Bloemenbon t.w.v. €10,– t.b.b. “De Passie”
20 Suyten 2029 Bloemenbon t.w.v. €10,– t.b.b “De Passie”
21 v/d Bosch 0820 Bloemenbon t.w.v. €10,– t.b.b. “De Passie”
22 Guyt 2768 Bloemenbon t.w.v. €10,– t.b.b. “De Passie”
23 Janson 1864 Bloemenbon t.w.v. €10,– t.b.b. “De Passie”
24 v Santen 1101 Bloemenbon t.w.v. €10,– t.b.b. “De Passie”
25 v Swieten 0807 Bloemenbon t.w.v. €10,– t.b.b. “De Passie”

De laatste prijzen worden deze week rondgebracht. Na deze fantastische week is het volgende feest alweer in het verschiet, op zaterdag 26 februari is er weer het jaarlijkse rock ’n roll feest in Het Blesse Paard. Voor informatie over dit festijn, zie de poster elders in de Dorpsketting of u kunt ook kijken op www.degaanders.nl Pr. De Gaanders