Verslag dames 1

Ventura tegen dames 1 Stompwijk ‘92
Afgelopen donderdag hadden de dames van Stompwijk een beker wedstrijd tegen Wings in plaats van een normale trainings avond. De wedstrijd werd gewonnen met 25 * 14 dus dat bood perspectief voor de wedstrijd van vandaag. Het is tevens ook de laatste wedstrijd van de zaal competitie. Na aankomst in Schiedam tijd voor een bakkie omdat wij ruim op tijd aanwezig waren. Het begin van de wedstrijd dachten de dames van Stompwijk er iets te makkelijk over.het eerste punt was dan ook voor de dames van Ventura vanaf de linker opbouw 1*0. Daarna werd het een over en weer van missers en doelpunten: 1*1, 2*1, 2*2, enz. tot het 3*4 werd in het voordeel van de uit spelende ploeg. Door snel spel konden de dames van Stompwijk daarna iets uitlopen via breaks opgezet door Cathy, Eugenie en Elly en cirkel werk van Irene en Maaike tot 5*7. Daarna kon Tyscha vanuit de hoek uithalen, 5*8. Wederom kon Irene via de cirkel scoren, 5*9. In de rust werd duidelijk dat er te weinig pit in het spel van de dames zat. Er werd te makkelijk over het geheel gedacht, daar moest wat aan veranderen van trainer Ton. Met frisse moed begonnen de dames aan de 2de helft. Over de scheidrechter ga ik maar geen woord vuil maken want hij floot volgens “zijn klasse”. Snelheid was belangrijk want dat leverde de nodige punten op. Na 10 minuten spelen was het dan ook 8*14 in het voordeel van Stompwijk. Daarna werd er aanvallend te veel de verdediging opgezocht en dat resulteerde in balverlies en daardoor ook snelle tegen aanvallen en ook tegen doelpunten, 13*15. Het laatste punt van de wedstrijd was voor de dames van Stompwijk door Ciska vanaf de rechter opbouw, 13*16. De laatste minuut van de wedstrijd eindigde ietwat chaotisch aangezien de keepster van Stompwijk (voor het eerst) voor 2 minuten het veld moest verlaten voor een iets te bijdehante actie. Gelukkig maakte dat niet uit voor de uiteindelijke stand van de wedstrijd het bleef 13*16. De 3de plek in de competitie is gehandhaafd. Een goed resultaat en een goed vooruitzicht voor volgend jaar zou je denken. Alleen is het niet zeker of er volgend jaar nog en dames 1 bestaat. Wegens te kort aan speelsters is het moeilijk om volgend jaar goede weerstand en/of misschien zelfs te promoveren tot een hogere klasse. De dames pikken dit (na 2 seizoenen) niet meer. Er is een brief onderweg naar het bestuur met de opzegging van een compleet team, tenzij er nieuwe speelsters aan het team worden toegevoegd. Wij zijn erg benieuwd hoe dit gaat aflopen. Over twee weken begint de veld competitie. 3 april spelen de dames thuis in Stompwijk tegen Westlandia.
Groetjes de keepster van dames 1