Verslag voetbal 1

KLOOF MET VEP NAUWELIJKS NOG TE OVERBRUGGEN
RON DE ROODE: “STOMPWIJK ’92 MOET NU WAARSCHIJNLIJK VOOR DE TIENDE PLEK GAAN SPELEN”
Stompwijk ’92 kan zich waarschijnlijk niet meer rechtstreeks veilig spelen in de derde klasse. De formatie van Ron de Roode kwam tegen ‘Angstgegner’ Foreholte niet verder dan 1*1, terwijl VEP wel de volle buit pakte tegen ESTO (2*0).
Daardoor lijkt de tiende plek de hoogst haalbare eindklassering te worden voor de grijszwarten. Een kloof van zes punten dichten op VEP in de resterende vijf competitieduels lijkt haast onmogelijk. Het elftal uit Woerden is na een zwakke seizoensstart bezig aan een fraaie serie. Deze overigens moeilijk scorende ploeg liep de tweede periode zelfs maar op een haar na mis. Ron de Roode baalt dus vreselijk van de revival van deze ploeg en ESTO in mindere mate. “Nu moeten we in ieder geval onze vier thuisduels, waaronder die tegen VEP, in winst omzetten. Hopelijk kunnen we daarmee ons voordeel doen. Door de ongunstige uitslagen op andere velden krijgen wij het namelijk steeds zwaarder”. Gezien de huidige stand gaat Stompwijk ’92 waarschijnlijk met ESTO en DOSR uitmaken, welk elftal er niet rechtstreeks uitvliegt. Op 24 april staat de uitbeurt tegen hekkensluiter DOSR op het programma. Daarom was de trainer dus bepaald niet gelukkig met de puntendeling tegen Foreholte, hoe knap die gezien voorgaande confrontaties ook is. Het elftal uit Voorhout trof in de laatste drie ontmoetingen maar liefst zeventien keer doel tegen Stompwijk ’92. De beginfase was dit keer ook voor de thuisploeg op het slecht bespeelbare veld. De thuisploeg had daar aanvankelijk veel minder last. Foreholte combineerde gewoon beter dan het elftal van Ron de Roode en kwam dan ook verdiend op 1*0. De Voorhouters hadden daarvoor al twee opgelegde kansen verprutst. De voorsprong was maar van korte duur, want nog voor rust trok Toby van Marwijk de stand weer gelijk. De spits schoot de bal vanuit een moeilijke hoek fraai achter Marcel van den Berg. Na de theepauze ontspon zich een rommelig maar aantrekkelijk duel dat op en neer golfde. Beide teams knokten voor elke meter, maar aan de 1*1 veranderde niets meer. En dat was gezien de spelverhoudingen ook wel een verdiend resultaat.
Hans Beukema