Rock around the clock

Ietwat besmettelijk is het wel, dat Rock and Roll. Zelf hebben Leo en ik enige jaren geleden les gehad bij Kees en ergens is er iets van dit virus overgesprongen op de meiden. Eerst Eva en nu ook Laura.
Niet alle verkeringen zijn van langdurige aard, op deze manier heeft Eva vorig jaar drie danspartners gehad en heeft ze afgedanst met Simon Wensveen. Een echte rot in het vak. Trouwens ook zijn familie is inmiddels geheel besmet. De verkering van Shirley heeft eveneens geen stand gehouden met als gevolg dat zij nu met haar vader bij de gevorderden danst en haar nieuwe partner (ook een rockfamilie) met Laura. Goed dit is wat achtergrondinformatie.
Elke zondagavond wordt er geoefend en gelachen in Kees zijn Rockpaleis. Beginners zweten, maar ook de gevorderden, want het is echt topsport. De basis wordt aangeleerd en elk jaar verder uitgebreid, het resultaat is dan ook dat er nu 5 groepen zijn. Jaarlijks wordt de kennis van de vele variaties getest en volgt er een echt examen met diploma uitreiking. Voorafgaande hieraan moeten de verplichte pasjes uit het hoofd geleerd worden en de muziek erbij gezocht worden. Niet alleen de kennis van zaken, ook de wijze van presenteren en uitstraling wordt beoordeeld. Aandacht dus voor kleding. De petticoat heeft Eva voor haar verjaardag cadeau gehad en die van Laura is geleend van een lieve collega. Een passend stofje wordt gezocht in een echte stoffenzaak, waar ze eigenlijk nog nooit geweest zijn. Wordt het die ene met de felle bloemen, of juist die andere met het glanseffect. Het valt niet mee te kiezen uit zoveel aanbod. Het is gelukt en de nieuwe rokken zijn vakkundig door Elly de Groot in elkaar gemaakt, waarvoor natuurlijk weer veel dank. De schoenen worden aangeschaft, de kapper kleurt en knipt, kortom ze zijn er helemaal klaar voor. Er is thuis samen geoefend en regelmatig laat Elvis zich horen. We hebben een speciaal paasdinerdansant, zodat Tim met Eva én Laura nog kan oefenen.
Zondagavond was het eindelijk zover. Laura vliegt trap op en af en is hartstikke druk, gaat om tien over half 8 nog even met haar maatje oefenen en meldt zich om 8 uur in het Dorpshuis. Opnieuw Disco 2000 die de muziek prima verzorgt. De zaal ziet er uitnodigend uit met fleurige bloemen gesponsord door Flora Ilona (Overdevest) Bloemcreaties, want ook zij en John Verhagen doen vanavond examen. Ieder met een andere partner, zo is hier Shirley de partner weer van John, gewoon één grote familie.
Vooral veel familie, vrienden, kennissen en buren zijn van de partij. Elk paar gaat ter beoordeling alleen dansen en voor ietwat zaalvulling danst er nog een paar mee, maar de ogen van de jury zijn uitsluitend gericht op de gevorderden vier en bij de vergevorderden wordt zelfs verwacht dat ze een act in elkaar zetten. Er werden twee prachtige acts geshowd. Twee oude mannetjes die verleid worden door twee jonge meiden én een hoogstaaltje choreografisch verantwoord danswerk door de andere groep waar regelmatig van partner wordt gewisseld, met als gevolg dat de mannen en de vrouwen met elkaar dansen. En echt alles gaat precies gelijk, het is te zien dat daar veel werk in is gaan zitten. Er loopt zoveel talent rond. Tijdens de beraadslagen van de jury is het vrij dansen en veel elastieken benen bevolken de dansvloer. De spanning is er duidelijk af , met ontspannen lachende gezichten wordt er volop gedanst. Natte hemden en bezwete koppen die regelmatig gewist moeten worden. Kinderen brengen hun enthousiaste ouders de basispassen bij. Jong danst met oud. De avond wordt afgesloten met Don’t be cruel van Elvis en alle paren doen in twee rijen mee en dat zijn er heel wat. Het is zo leuk om de vetkuiven te bewonderen, de zwart met witte puntschoenen, de wervelende rokken, dansende kapsels dat het een lust voor het oog is. Iedereen is geslaagd en krijgt een diploma met cijferlijst mee. Over twee weken is er een weer een dansavond en ook als je niet kunt dansen is het kijken hiernaar al erg leuk. En bij deze jaren 50 muziek kan je bijna niet blijven zitten
U bent van harte uitgenodigd. Petra