Toernieuws Toerclub Stompwijk

Tunneltocht
Sinds een paar jaar wordt op Hemelvaart de “tunneltocht” gereden. Deze tocht van ± 105 km is verzonnen door Cees v.d. Meer. Van de A en B groepen waren er slechts 6 deelnemers die er wel zin in hadden. Het is misschien een idee om deze tocht, die ook geheel op papier staat, in de toerkalender op te nemen, want de rit verdient echt meer deelnemers. Cees had zijn werk goed voorbereid en leidde ons via een schitterende route naar en rond Rotterdam.
Als training voor het weekeindje Soest werd er door Willem v. Heeringen een verkorte versie van gemaakt. Dus stonden er 7 man/vrouw van de C1 donderdag klaar om dit ook eens mee te maken. Het weer was goed, hoewel een beetje fris. Het werd niet warmer dan zo n 11 graden. De route verliep via Zoetermeer, Berkel Rodenrijs naar de Kralingse plassen. Bij de 1e stop aldaar was de koffietent nog niet open en zijn we verder gereden. We kwamen langs een Mac Donald en daar kun je altijd terecht en de koffie smaakte best. Al gauw kwam de geplande lunchstop bij een pannenkoekenhuis. De dames van de bediening keken wel erg vreemd toen wij binnenkwamen. Ze dachten dat we weer terugkwamen, maar ze verwarden ons met de fietsers van de A groep die net vertrokken waren. Die shirtjes vallen ook wel erg op!
Daarna weer verder langs mooie wegen en parken en door de ± 6 tunnels/viaducten. Maar de mooiste was toch wel na 60 km de Maastunnel. Daar moet je met een roltrap naar beneden de diepte in en dat lijkt best eng! Gelukkig voor diegene die dat niet zagen zitten, was er ook een lift. Dan ligt er een tunnel voor je van ±1,5 km en dat loopt een beetje schuin af. Het was best gaaf om daar met een gangetje van 34 door heen te sjezen!! Hierna weer verder via “route 2” dat op tegels in het asfalt stond naar Delft, langs de Zweth en dan nog een stukje de pijlen volgen van de Elfdorpentocht. Na nog even de kelen gesmeerd te hebben bij de Uylenburg waren we om ± 15.15 uur weer thuis met zo n 95 km en hadden we deze mooie training goed volbracht. Annie v. Rijn
Luxemburg
In het Hemelvaartweekend zijn we met een groepje van 5 naar Luxemburg geweest om daar een paar dagen te fietsen. De overnachtingen deden we in de jeugdherberg in Hollenfels, midden in Luxemburg. De eerste dag reden we een rondje in westelijke richting. Deze begon niet te zwaar met vooral licht glooiende wegen en fietspaden. Het was eerst nog bewolkt, maar toen we bij een koffiestop aankwamen brak ook net de zon door. Het vervolg van de route was wat pittiger met een paar steile klimmen, zodat we er achter kwamen dat de overgang naar dit terrein best even gewenning vroeg. De vrijdag begon met regen. Toen we ontbeten hadden en klaar stonden voor vertrek was het inmiddels wel droog geworden, maar we waren nog amper weg toen het weer begon. Gelukkig duurde dat niet lang. Dit keer zat de eerst klim meteen al vroeg in de route en dat bleek een goede opwarmer. De verdere route in oostelijke richting verliep glooiend en toen we na 45 km eindelijk een koffiestop gevonden hadden konden we daar meteen schuilen voor een flinke bui. Ook daarna viel er nog één, maar verderop werd het al snel weer zonnig. Via de drukke buitenwijken van Luxemburg stad en nog wat glooiende wegen bereikten we Hollenfels, waar nog een pittige slotklim wachtte. De derde en laatste dag begon wederom met regen, maar werd ook niet beter. Fietsen in de heuvels met dit weer zagen we echt niet zitten en toen er rond het middaguur nog steeds geen verbetering in zicht was zijn we maar gaan inpakken en naar huis vertrokken. We hebben (weer) genoten van het schitterende landschap en gaan de komende jaren graag nog eens terug. Hopelijk zijn er dan nog meer die mee gaan. Arno van Rijn
Moederdagtocht
Op moederdag reden de A en B naar Hekendorp. Het was fris, maar gelukkig wel droog. Wel stond er op de terugweg een pittige wind tegen. In totaal 36 fietsers reden deze tocht. De A1 moest meteen al de route aanpassen. Ikzelf had de avond tevoren mijn bergverzet verwisselt voor een gewoon verzet en dat bleek niet hele maal goed gegaan. Er zat speling in de tandwielen, dus reden we eerst via Zoeter meer om dat thuis even te verhelpen. Gelukkig was het maar 5 minuten werk. Daarna reden we lekker ontspannen met meewind naar Hekendorp. De A2 van Jaap zat er al en was zelfs al bijna weer vertrokken. Goed om te zien dat ook Jan Verhagen er weer was. Na zijn heupoperatie vordert zijn herstel gestaag en na diverse fietstochtjes alleen ging hij nu weer met de A2 mee. De andere A2 groep was al vlak bij Hekendorp toen de captain in Hogebrug ineens afsloeg naar Oudewater. Het protest uit de groep kwam meteen, want na het bord ”Hekendorp 4” verheugden ze zich al op de koffie. Het extra ommetje bleek echter over enkele mooie wegen te gaan, dus uiteindelijk vonden ze het toch de moeite wel waard. De terugweg verliep met de harde westenwind een stuk moeizamer. Met veel wisselingen op kop lukte het toch aardig om de snelheid er in te houden, maar na ruim 80 km waren we blij dat we weer terug in Stompwijk waren.
Arno van Rijn
De B ploeg was vandaag met zijn tienen. Best wel veel terwijl het weer er niet zo goed uit zag en het moederdag is. Voor de wind naar Hekendorp. In Zoetermeer een lekke band of eigenlijk twee, want de nieuwe band bleek ook lek te zijn. Op de wegen lagen veel plassen. Waarschijnlijk reden we achter een bui aan. Met een flinke snelheid met 38 km bij de koffie. Terug alles tegen wind. Via Reeuwijkse plassen, richting Boskoop naar Stompwijk. De animo om op kop te rijden was niet zo groot. Bij de Meer en Geerweg reden we achter elkaar met zo n 10 a 15 meter ruimte. Het viel niet mee om dat dicht te rijden met zo n wind. Dan is Leidschendam nog ver weg. Met 70/75 km was een ieder weer thuis. M. de Mos
C groep
Ik denk dat veel moeders op deze moederdag lekker verwend zijn met een heerlijk ontbijtje, want het was wel erg rustig aan de Oostvlietweg! Nog geen 50 fietsers telde ik! Maar het weer was er ook wel naar om lekker onder de wol te blijven. Het was koud, ± 9°C en er stond een aardig windje. Er waren maar een handjevol die het, net als ons, waagde om met een korte broek aan de start te verschijnen, maar het viel gelukkig mee doordat de zon er regelmatig bij was.
Met zijn achten reed de C1, met een extra rondje in Boskoop, naar de koffie bij Klein Giethoorn. Heerlijk was het daar, we hadden best trek, want we hadden er al 30 km op zitten.
De C2 was er ook net, met zijn vieren, waaronder de Spaanse Eva, die voor de eerste keer meereed en erg genoot van de mooie omgeving. Terug de kortste weg naar huis en om ± 11.45 uur waren we allemaal thuis, ook de C2 met 40 km en wij 45 km. groetjes Annie v. Rijn
Aanstaand weekend is het Pinksteren en dan rijden we op maandag onze clubtocht. De A en B gaan naar restaurant “De Vier Balken” in Haarzuilens voor een rit van 100 km. De C gaat naar Noordwijk voor 50 km. Vertrek om 8.30 uur vanaf Oostvlietweg 30.