Wim van Benten is schrik te boven

Na de uitstekende start in de postduivencompetitie begon het voor een paar weken terug bij de wedstrijdkleppers van de Stompwijkse rasliefhebber enigszins te haperen. Waar dat aan ligt blijft in de duivensport dikwijls een raadsel. Vooral geduld is dan een schone zaak. Bijvoorbeeld van de een op andere dag de verzor ging drastisch veranderen brengt sportduiven tijdens het vliegseizoen dikwijls nog meer van hun stuk. Plotseling echter, zonder enige aanwijzing, begonnen ook Wim z’n gevleugelde vrienden weer op te leven en keerde de vorm weer terug. De concurrentie heeft dit in het afgelopen weekend kunnen ervaren. In de dubbel vluchten, een vanuit Blois (549 km.) en de ander uit Peronne (264 km.), vergaarde de man van de Huyssitterweg niet minder dan 27 wedstrijdpunten en stelde hiermee opnieuw zijn kandidatuur. Niemand binnen de Stompwijkse liefhebberij kon de dadendrang van zijn toppers afdoende pareren. Kortom Wim en zijn fans kunnen dus weer gerust zijn. Het was de NL04 ‘920 die vanuit het diep in Frank rijk gelegen Blois prachtig voor hem wist te zegevieren. Eddie van Leeuwen, mogelijke de kampioen in den dop, wist met zijn NL04 ‘486’ op plaats twéé beslag te leggen. Het eretrio wordt besloten met een dérde plek voor de NL04 ‘610’ van de Comb. Hilgersom. Eerder op deze winderige zaterdag had een andere duivenploeg uit ons dorp de strijd uit Peronne gestreden. De NL04 ‘437’ van Wim v.d. Bosch maakte als éérste aankomende de dag voor zijn baas goed. In deze race was lijstaanvoerder Wim van Benten goed voor de twééde plaats. En eindelijk is ook mevr. Greet Luk Vork via de dérde prijs van haar NL03 ‘011’ zeer verdiend in de picture.

Verdiende punten: Competitiestand:
W. v. Benten 27 1 W. v.Benten 114
E. v. Leeuwen 22 2 W. v.d. Bosch 99
W. v.d. Bosch 21 3 Comb. v.d. Bosch 95
Comb. v.d. Bosch 19 4 E. v. Leeuwen 92
E. Hilgersom 19 5 P. Oliehoek 87
Mevr. Luk/Vork 18 6 E. Hilgersom 79
P. Oliehoek 17 7 Comb. Hilgersom 78
Comb. Hilgersom 14 8 Mevr. Luk/Vork 74
L. Soonius 13 9 G. Onderwater 60
G. Onderwater 9 10 L. Soonius 38
Soon / Tijssen 2 11 Soon / Tijssen 9
R. Ammerlaan 2 12 R. Ammerlaan 9

Piet Oliehoek