Toernieuws Toerclub Stompwijk

Vanwege het 10 jarig jubileum van de Toerclub stond er voor afgelopen zondag een verrassingstocht op de kalender. Nou, dat kon met recht een verrassingstocht genoemd worden, verrassingen genoeg! Het begon al met het weer, veel te koud voor de tijd van het jaar, nog geen 14°C! Bij de start nog best veel leden, zo’n 60. Dat kwam vast door het speciale tintje. De captains kregen een blaadje met het adres erop een konden toen vertrekken. De bestemming was voor vrijwel iedereen geheim en bleek uiteindelijk de klimwand bij Bergschenhoek te zijn. Daar hadden we een step en een wandelroute uitgezet, waarbij de wandelroute een puzzeltocht was. Deze route is toch best moeilijk gebleken, want niemand heeft hem helemaal goed gelopen. Onderweg konden letters verzameld worden die zowel op de goede als foute route geplaatst waren. Het antwoord dat met de goede letters gemaakt moest worden was: ”10 jaar tourclub”. Expres fout geschreven, om de gokkers te kunnen onderscheiden. Slechts 1 geheel goed antwoord werd ingeleverd. Van tevoren hadden we bewust gekozen voor activiteiten waarbij snelheid en kracht eens niet belangrijk zijn. En dan zul je net zien dat toch weer de jongens van de A1 de eerste prijs winnen. Ondanks dat er zowel op de heenweg, als tijdens het lopen en steppen een enkel buitje viel heeft iedereen het erg naar zijn zin gehad. En daar was het ons vooral om te doen. Er werd veel gelachen onderweg en natuurlijk lol getrapt, vooral op de steps. Dat bleek trouwens toch vermoeiender dan je vooraf zou denken. Ik heb er zelfs spierpijn van. Arno van Rijn
Tien jaar Toerclub of Tourclub dat wil je natuurlijk niet missen. Dus ben ik toch onder de dreigende wolken vertrokken met mijn schoenen op mijn rug. Zoals gewoonlijk fietsten wij A2 ers als makke schapen achter Jaap, Aad en Sjaak aan, terwijl er zachtjes werd afgevraagd wat ons boven het hoofd hing. In ieder geval een erg donkere wolk en kletsnat vervolgden wij onze weg.
Bij de Rottemeren doemde er een heuse klimtoren op, sommigen begonnen al te denken aan een ontsnappingsroute, maar gelukkig moest het een activiteit voor iedereen zijn.
Dus na koffie met gebak gingen we op weg voor de puzzeltocht te voet en daarna per step, letters verzamelen. En zoals bij een echte puzzeltocht raakten we op het verkeerde pad en baanden wij meters door de dichte begroeiing om vervolgens te merken dat we toch verkeerd waren gegaan. We bleken een hoop letters gemist te hebben die we nodig hadden om de oplossing van de puzzeltocht te maken. Dus geen prijs voor mijn groep. Helaas wist Joost met zijn groep de puzzeltocht te winnen en heb ik thuis de hele middag moeten aanhoren dat hij beter kon puzzelen dan ik. Maar dat verdriet kan ik wegdrinken met de hoofdprijs, een lekker wijntje, waar hij niet van houdt! Annemarie van Haestregt
Het weer voorspelde weinig goeds. Maar vandaag moesten we wel aan de start verschijnen. De verrassingstocht stond op het programma vanwege het 10 jarig bestaan van de fietsclub. Iedere club heeft een ledenverloop. Maar in deze fietsclub is een grote “harde kern” gebleven. Al 10 jaar dezelfde captain bij de B. En wat nog nooit gebeurd is, gebeurde vandaag. We raakte de captain kwijt. Bij een doodlopende straat in Pijnacker volgde een deel de captain. Een ander deel deed dat niet, denkende dat we elkaar weer zouden treffen bij de volgende kruising. Maar nee. Pas kilometers later kwamen we elkaar weer tegen. Toen ging het ook nog gieten en kwam iedereen zeiknat aan bij de blokhut bij de Rottemeren. Maar wel gratis koffie en gebak. In groepjes van vijf moesten we een puzzeltocht volbrengen. Lopen of steppen. Helaas kreeg ons groepje de steptocht als wandelroute. Met de wandelroute ook nog een paar keer fout gelopen. Zodat we flink wat kilometers lopend hebben gemaakt. Helaas geen prijs. Na de prijsuitreiking ging een ieder zijn eigen route rijden richting huis (50 km). Vandaag was de B met 17. Dat is wel eens anders geweest. Bedankt B leden, dat de B ploeg nog steeds bestaat. Bedankt Willem voor 10 jaar mooie routes uitstippelen. Bedankt Willem en Lydia voor al het “kopwerk” want jullie hebben de meeste kilometers op kop gereden. Hopelijk blijven we allemaal gezond zodat we over 10 jaar nog samen fietsen. Marianne de Mos

De C groepen
Wij met z’n 12en kozen voor de kortste weg, dachten we, want we werden rond half 10 in Bergschenhoek verwacht. Het tempo lag hoog, maar toen na ± een uurtje de regen steeds harder ging en we onze jacks aantrokken zagen we dat we het niet gingen halen. Om 10.00u bereikten we de klimtoren en de plaats voor de koffie. De opening hadden we gemist en verschillende groepjes vertrokken al voor de wandel of de steptocht. Na een bakkie met punt of koffiebroodje, geschonken door de club, konden ook wij van start. Samen met de C2 die er inmiddels ook waren werden er groepjes van 5 gemaakt en begonnen wij met de wandelpuzzeltocht. We kregen een beschrijving van de route mee en al kletsend liepen we weg. Al gauw gevolgd door Paul. We moeten natuurlijk wel goed lezen, want we gingen nu al fout. Nou dat begint al goed! Op het goede spoor gebracht, liepen we door een mooi recreatiegebied, oplettend of we de letters zagen waar we aan het eind een zin van moesten maken. We vonden er 1 en daarna niet een meer! We dachten toen dat we fout gelopen waren, want we vonden de aanwijzingen ook niet, dus besloten we linksom te gaan weer naar de klimtoren. Intussen kwamen we wel andere groepen steppend of lopend tegen.
Dan maar gaan steppen, dat zag er makkelijker uit. Gewoon de pijlen volgen en dat ging ons inderdaad goed af. Toen we weer terug waren nog tijd voor nog een consumptie en even wachten op de uitslag en prijsuitreiking. Inmiddels bleek dat er een groep van de C1 nog niet terug was van het lopen. Elly ging ze op de fiets zoeken. Ondertussen werd toch maar begonnen met de prijsuitreiking. Het groepje waarin ik zat, had het zomaar vrijwel goed geraden, terwijl we maar een paar letters hadden. Inmiddels was de verdwaalde groep ook weer terecht. Ze hadden overal gelopen en waren de weg (al kletsend) kwijt geraakt. Ze hadden zelfs gewipt en geschommeld! Maar dat stond toch echt niet in de route! Toen konden we weer naar huis. Bij aankomst in Stompwijk was het inmiddels 14.00u en had ik er 53km opzitten. De C2 had onder leiding van Henk een vlotte route naar huis en had het ook prima naar hun zin gehad.
Wat ook gerust even gezegd mag, dat het bestuur met deze activiteit een hoop leden een gezellige ochtend bezorgd heeft. Een extra pluim heeft Paul wel verdiend, want het moet toch een hele klus geweest zijn om zo’n wandel en steproute te verzinnen en uit te zetten. Groetjes, Annie van Rijn

Aanstaande zondag 12 juni rijden we weer een gewone clubtocht die voor alle groepen naar De Meije gaat. De A rijdt 100km, de B ±80km en de C65km. Start is weer gewoon om 8.30 vanaf Oostvlietweg 30.
Komend weekend rijdt ook een groep van 14 leden het Soest weekend. Het gemengde gezelschap van met name B en C rijders fietst op vrijdag naar Soest. Zaterdag rijden ze een mooie tocht in de omgeving en fietsen dan zondag weer terug. We wensen hen een gezellig weekend met goed weer toe.