Toernieuws 17 juli

TOERNIEUWS TOERCLUB STOMPWIJK
Jaren achter elkaar stond tijdens het Stompwijkse kermisweekend een clubrit naar Vogelenzang op de kalender. Onze jaarlijkse gastrijder tijdens dit weekend liet ons vorig jaar weten wel eens een andere route te willen rijden. Dit jaar mocht hij dus met ons mee naar Noorden. Een geheel andere kant op en dat viel goed in de smaak. Met de A2 reden hij en z’n neef door de polders richting Alphen en daarna ook via de Meije. Mooie wegen waar je je als toerfietser echt thuis voelt. Met de A1 reden we een meer noordelijke route via Nieuwveen om via de Hogedijk naar Noorden te rijden. Op die dijk laten ze kennelijk ook graag vee loslopen, want volgens mij heb ik wel 20 keer mijn ploeggenoten moeten waarschuwen voor veeroosters. De zon was inmiddels verdwenen achter een flink wolkendek, maar toch kozen we voor het terras aan het water. Prachtig uitzicht heb je dan over de vrijwel rimpelloze plas waar op de vroege zondagochtend nog nauwelijks activiteit is.
De terugweg ging via een iets kortere route. Na ruim 85km waren de A groepen weer terug in Stompwijk. Mooi op tijd om de paardendagen te vervolgen en/of de Tour te kijken.
Arno van Rijn
De B was vandaag met z’n negenen, waaronder één dame: Margriet. Willem Vergeer en Lydia zijn elk op vakantie. Hun honneurs werden uitstekend waargenomen door Wim Loomans en Cees van der Meer. We zijn, onder prima omstandigheden, via polderroutes heen en weer naar Noorden gereden. Waaronder, op de heenweg, o.a. via de fantastische Wijde Aa. We zaten met de andere groepen al om kwart over tien in Noorden lekker buiten aan de koffie (met appelgebak). We hadden trouwens vandaag alweer een debutant: Wim Overdevest. Hij had deze week besloten om zijn meisjes bij de C voor een keer te verlaten, zijn racefiets van de zolder gehaald, laten bijstellen en enkele (duur)proefritten gereden! Toen hij voor zijn sterke (mee)rijden werd gecomplimenteerd zei hij “niet te optimistisch, er was weinig wind vandaag”. Kwart vóór een was iedereen weer thuis. Ik had voor de derde week achter elkaar precies 100 km op de teller!
Hans Heemskerk
De C groepen
Met een lekker zonnetje naar de start gefietst, vandaag grotendeels alleen want bij de kerk brak de zadelbout van Jan zijn fiets en moest hij terug om een ander te halen. Het aantal is in de zomerweken minder dan anders en vooral nu met dit kermisweekend was het maar 54.
Wij gingen maar met 4 vrouwen. “Onze” Willem ging het een keer proberen bij de B groep. Hij had de racefiets die nog op zolder stond tevoorschijn gehaald. Onze route ging via Leiderdorp, de Ruigekade, Wijde Aa naar Woubrugge. Daar het pontje genomen en op naar de koffie bij de “Vergulde Vos”. De zon was al even weg maar we konden toch nog, achter het glas, buiten zitten. De C2 was er al en hadden een beetje de korte route genomen en heel relaxed gefietst.
Terug via Oud Ade, Leiderdorp, Zoeterwoude en waren mooi op tijd, 12.00 uur, thuis met ruim 50 km. Inmiddels scheen weer lekker de zon. De C2 hadden er ruim 40 en waren iets eerder thuis.
Groetjes Annie v. Rijn