Toernieuws 24 juli

Met de voorspelling dat het pas in de middag zou gaan regenen stond er voor de A en B dus een mooie tocht naar Vogelenzang op het programma.
Lichte paniek deze keer bij de start. Het was al half 9 geweest en de captain van de A1 was er nog niet. Wat nu? Als de A1 niet vertrekt kan de rest ook niet weg, zo leek het. Hij (ik dus) zou zeker komen, dus ze dachten dat ik op weg naar de start pech had gekregen. Misschien had ik dat ook beter kunnen zeggen, want dat klinkt een stuk minder stom dan je wekker vergeten te zetten. De andere groepen vertrokken inmiddels toch en na kort telefonisch contact kwam de A1 me tegemoet fietsen. In de Meer en Geer kon ik precies weer aansluiten. Toch was het wel schrikken geweest toen ik om 8.19 u wakker werd en op de wekker keek. (Het is toch zondag vandaag?) Het levert vervolgens even wat stress op en zonder ontbijt op de fiets stappen is ook niet ideaal, maar ik heb mooi wel een uur extra kunnen slapen!
Dankzij het bewolkte weer was het in de duinen lekker rustig. Dan kunnen we dus wel voor die route kiezen. We hadden er tegenwind, dus Omdat deze rit al jaren tijdens de kermis gereden wordt, waren er in diverse groepen fietsers die voor de eerste keer mee naar Vogelenzang gingen. Zij waren dan ook zeer verbaasd toen ze vlak voor de koffie te horen kregen dat ze werkelijk dat slechte pad in moesten rijden. Dat doet de toerclub toch niet? Maar het is de enige weg die naar de koffie leidt, dus volgden ze toch maar.
De terugweg ging via de Leidse Vaart en/of de Ringvaart en er stond al zo’n 90km op de teller toen Stompwijk in zicht kwam.
Arno van Rijn
De A1 had vandaag wat moeite om als eerste te starten. Zodat het een chaotisch weggaan van de rest van de groepen was. Voor de B was weer veel animo (14). Om aan de kilometers te komen via Meijendel de duinen door tot De Zilk. Er stond best nog een windje zodat er dicht op elkaar gereden werd. Als de voorste dan een “vreemde” beweging maakt en de volgende rijdt er net iets te dicht achter. Ja, dan raken de wielen elkaar. Dit liep gelukkig goed af. Niet iedereen kwam gemakkelijk de duinen door, zodat de B in twee groepen uiteen viel. Er is nog wel gewacht, maar als de achterblijvers een andere weg nemen wacht je voor niets. Voorbij De Zilk haalde de A1 de B in. Er kwam een tegenligger aan. Die werd links en rechts voorbij gereden. Deze fietser is zich rot geschrokken. Ook dit liep weer goed af. De terugweg ging via de Leidse Vaart. Langs de Vliet neemt iedereen de snelste weg naar huis. Met 83 km zijn we weer veilig thuis gekomen. Laten we dat zo houden.
Marianne de Mos

De C groepen
Onze groep telde vandaag 9 man/vrouwen. De tocht ging naar Bleiswijk en de koffietent was t Zeeltje. Het weer was fris en nog geen zon te bekennen. De route liep via het Westerpark (zomaar in één keer goed gereden) en het fietspad langs de molens naar Bergschenhoek. Ik wilde bij de klimwand uitkomen, maar vond niet de goede weg, dus dan maar een ander genomen. En daar hadden we ook nog nooit gefietst. Bij Bleiswijk even zoeken naar de koffietent. Die bomen en paden lijken ook zo op elkaar!! De C2 waren er, uiteindelijk met zijn 3en, ook aangekomen en wij sloten ons er bij aan. Terug reden ze met ons mee, het zonnetje scheen inmiddels ook. Wij namen nog een stukje van de Rotte en via Benthuizen weer op huis aan, waar we er 50 km op hadden zitten en het inmiddels 12.00 uur was.
Annie van Rijn

Aanstaande zondag 31 juli staat de tocht naar Schoonhoven op de kalender. Voor de A is dat zo’n 100 km, voor de B ±85 km. De C gaat deze keer de duinen in. Met Langevelderslag als bestemming zal het wel 65 km worden. Vertrek is weer om 8.30 uur vanaf Oostvlietweg 30.

Op zaterdag 13 augustus hebben we de Mergellandroute (±140km) op de kalender staan. We vertrekken om 6 uur vanaf Het Blesse Paard naar de parkeerplaats bij Motel Stein Urmond. Daarvandaan is het een paar kilometer fietsen naar de route. We rijden de Mergellandroute op eigen gelegenheid via de ANWB fietsbordjes. We proberen als groep bij elkaar te blijven en er zo een gezellige dag van de maken. Denk er alvast over na of je mee wilt en laat het dan even weten aan Arno, 06 454 88 919.