TOERCLUB STOMPWIJK

Het is al weer een poosje geleden dat ik met de Toerclub gefietst heb.
Eerst tweemaal gemist door vakantie en het vorige weekend moest ik verstek laten gaan omdat ik niet mocht fietsen i.v.m. met een hartcatherisatie die ik de donderdag daarvoor had gehad. Maar dit terzijde. Vandaag stonden we er weer met de C 1 Een vijftal dames en een “heer”. Als vanouds een gezellige groep, deze keer Annemarieke, Jolanda, Ria, Mar, Elly en Willem.
Wat Mar en Annemarieke deze keer hadden gegeten weet ik niet, want langs de “Vliet” richting Leiderdorp hadden ze er flink de sokken in, op kop. Normaal gaat dat in de C 1 tussen de 18 – 21 km/uur, maar dat gingen we deze keer flink te boven. Toen we plotseling voor een opgebroken weg kwamen (Oud Leiderdorp) keerde het tempo naar het normale niveau terug. Even verderop moest Willem even afblazen, (zwakke blaas?). Trouw wachtte de groep op hem. Toen hij zich weer bij de groep voegde, meldde Annemarieke zich bij hem met de mededeling: ‘Mijn remhendels staan zo raar?’ Dat krijg je ervan dacht ik nog in stilte, als je zo tekeer gaat op kop. Ze kent haar eigen krachten niet. Met het juiste gereedschap was de klus gelukkig zo geklaard. Het geheel stond nu zo goed dat ze de hele rit niet meer van kop af is geweest, dat was wel eens anders. Bij Koudekerk a/d Rijn, kwam ik erachter dat daar ook nog een fietsenmaker is. Nooit geweten, wel fijn om te weten, je weet maar nooit. Jolanda maakte mij erop attent en liet merken dat ze maar wat trots is op haar dorp. Ja, nu die fietsenmaker er is moet ik mijn mening toch een beetje bijsturen. Iets voor tienen zaten we als eersten aan de koffie, lekker binnen. Want buiten was het op dat moment wat bewolkt en wat aan de frisse kant. Na dik een half uur stapten we weer op om via de weipoort huiswaarts te keren. Een prachtige route die nooit verveelt. Jolanda die normaal richting Koudekerk gaat, ging deze keer helemaal mee terug naar Stompwijk, om daarna huiswaarts te gaan. Ze moest nog wat kilometers maken zei ze. Geloof jij het, aan het eind van het seizoen? Ze vond het gewoon gezellig, denk ik. Met dank aan de fietsdames voor de gezelligheid, zo gezellig dat de fietsafstand mij is ontgaan.
Tot volgend seizoen Willem van Heeringen