143 Leidschendam-Voorburgers ontdekken de bieb

In de maand september zijn 143 volwassen inwoners van Leidschendam Voorburg lid geworden van de Bibliotheek Leidschendam Voorburg (BLV). Zij hebben gebruik gemaakt van de actie die de BLV in het kader van ledenwerfcampagne Ontdek de Bibliotheek aanbood: drie maanden gratis lid worden, of een boekje met waardebonnen ontvangen bij een betaald jaarabonnement. De mogelijkheid om de bibliotheek onder deze gunstige voorwaarden te ontdekken, staat nog open tot 31 december 2005.
“Met deze actie willen we mensen de kans geven zelf te ontdekken wat de bibliotheek hen te bieden heeft,” zegt Annelies Stumpel, directeur van de BLV. “De bibliotheek wordt nog steeds vooral geassocieerd met het lenen van boeken, terwijl er tegenwoordig veel meer materialen beschikbaar zijn, zoals DVD’s en CD ROM’s. Bovendien is de bibliotheek niet meer alleen een plek om zaken te lenen, maar ook om te verblijven. De BLV heeft een ruime collectie kranten en tijdschriften, die onder het genot van een kopje koffie of thee gelezen kunnen worden. Daarnaast zijn er ook diverse digitale bestanden, zoals de Krantenbank, die niet vanuit huis raadpleegbaar zijn maar wel (gratis) vanuit de bibliotheek.”
Annelies Stumpel is zeer tevreden met het resultaat van 143 nieuwe leden in september. “De meeste van deze nieuwe leden hebben gebruik gemaakt van de drie maanden gratis aanbieding. Men is niet verplicht na de drie maanden een jaarabonnement te nemen, maar we hopen natuurlijk wel dat mensen in die drie maanden zo enthousiast zijn geworden over de bibliotheek dat ze lid blijven!”
De ledenwerfcampagne loopt nog tot en met 31 december 2005. Inschrijven geschiedt op vertoon van een geldig legitimatiebewijs. Meer informatie over de bibliotheek en de voorwaarden van de actie zijn te vinden op www.bibliotheeklv.nl.