Roemenië-verkoopacties

Van 18 oktober tot en met 29 december vindt u Gerard van der Beek, vice voorzitter van de stichting Mens zijn voor de Mensen (MvM) weer met de traditionele verkoopacties in woonzorgcentra en verpleeghuizen. Het gaat om tehuizen in Den Haag (inclusief Scheveningen en Loosduinen), Leidschendam, Voorburg, Rijswijk, Zoetermeer en Poeldijk. De stichting verkoopt leuke en praktische artikelen, zoals kerstkaarten, boeken voor jong en oud, agenda’s, kalenders, schrijfpapier en mappen. Deze vinden altijd grote aftrek! Met de opbrengst voorziet MvM het woon en zorgcentrum in het Roemeense dorpje Mislea van goederen, waarvoor in Roemenië zelf geen geld is. Mislea ligt 100 km ten noorden van Boekarest in de provincie Prahova. Ook helpt MvM lagere en kleuterscholen met verwarming, meubilair en leermiddelen.
Scholen
MvM sponsort basisscholen in de gemeente Scorteni, Mislea, Bordeni en Urleta en vier kleuterscholen. In de periode 2004/05 heeft een basisschool uit Leidschendam gebruikte, maar nog goede, stoelen en tafels aan de stichting MvM aangeboden. Deze zijn via de stichting Samen Sterk voor Roemenië in een school in Sotrile terechtgekomen. Deze school heeft ook een c.v. met op hout gestookte ketels gekregen. Het heeft in de winter van 2004/2005 uitstekend gefunctioneerd. Met als gevolg dat bijna alle kinderen naar school kwamen. De kleuterschool in Baneºti heeft een zaal kunnen inrichten met nieuwe stoelen, tafels en kasten. Ze hebben ook kleurboekjes en speelgoed voor de kleuters gekregen.
Het bestuur heeft geld gegeven voor verwarming in de kleuterscholen in Baneºti. In Urleta is de bibliotheek afgebrand. Daar was behoefte aan kasten en boeken.
Mens zijn voor de Mensen zoekt drie bestuursleden
De stichting Mens zijn voor de Mensen is op zoek naar drie nieuwe bestuursleden, in verband met het heengaan van ons geliefde, veelzijdige bestuurslid Tilly Klomp en het op handen zijnde aftreden van voorzitter Lineke Smeels en secretaris Cor den Hoed. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij Lineke Smeels 070 3276975 of vice voorzitter Gerard van der Beek 070 3996669. Natuurlijk kunt u zich in een gesprek goed voororiënteren!

Lideke Gaemers

Vrijdag 21 oktober Verzorgingshuis Buitenhaghe, Zoetermeer
Donderdag 27 oktober Verzorgingshuis Mariënpark, Leidschendam
Vrijdag 11 november Verzorgingshuis ’t Seghe Waert, Zoetermeer
Donderdag 17 november Dienstencentrum NOORD, Leidschendam
Dinsdag 6 december Verzorgingshuis Schoorwijck, Leidschendam
Dinsdag 20 december Verpleeghuis Prinsenhof, Leidschendam