Zaalvoetbal 1 op kampioenskoers

In het vorige clubblad heeft Guus Vincenten een zeer leuk stukje geplaatst, dit ging over het wel en wee van heren 1 van de zaalvoetbal. Omdat niet iedereen dit gelezen heeft omdat je geen clubblad krijgt of gewoon geen zin had het te lezen zal ik het in deze dorpsketting nog even dunnetjes overdoen. Het is vast niet zo leuk om te lezen als die leuke stukjes over de handbal maar ik heb mijn best gedaan.
Het Heren 1 zaalvoetbalteam ligt op kampioenskoers en we vinden het met zijn alle zonde om dit voor ons zelf te houden maar willen graag het dorp er bij betrekken. Dit niet alleen omdat we met veel publiek nog beter spelen maar gewoon omdat je dit niet wil missen.
Even over het seizoen tot nu toe, we hebben 8 wedstrijden gespeeld en 24 punten weten te halen. Er is één ploeg namelijk RKAVV 2 die het bijna net zo goed doet maar die heeft 2 punten minder. Ook Woubrugge 1 is nog een concurrent. Dit voetbalteam waar we nu in spelen is ruim 10 jaar geleden opgestart. De spelers Guus Vincenten en Martijn van Rijn waren daar toen al bij betrokken Hans Havik en Martijn Droog maakten niet veel later hun opwachting, en zo`n 4 jaar geleden kwam Jorrian Hendriks erbij. Na een jaar speelde Rob de Jong ook in het team. In het jaar erna werden Tim van Rijn en Mike van den Nouwenland aangetrokken en was het sterrenteam kompleet.
Graag wil ik even van de gelegenheid gebruik maken om de spelers wat nader te bekijken en toe te lichten. Dit kan ik het beste doen door een wedstrijd te analyseren. Daar neem ik niet speciaal een wedstrijd voor maar ik heb gekeken wat er ongeveer gebeurd in een doorsnee wedstrijd.

Het is maandagavond 19.40 uur Martijn Droog komt aan op sportpark de Meerhorst hij ziet vanuit zijn auto al het briefje op de deur van de kantine hangen en weet dat er schoongemaakt wordt en dus dat hij moet om lopen. Martijn neemt plaatst op de tribune en ziet dat dames 2 met 0 2 achter staat. Aan de overkant van de zaal staat Mast (Martijn van Rijn) op zijn fluitje te sabbelen. Achtereenvolgens komen Guus en Bram (Hans Havik) binnen gewandeld ze kijken op de klok zien dat we nog een kwartier hebben voor onze wedstrijd begint en nemen plaats naast Droog. Tien minuten voor het eindsignaal van Mast en 12 minuten voor ons begin signaal komen Tim en Jorrian binnengelopen. Als na twee minuten Rob binnen komt lopen vragen we ons toch een beetje af waar Mike blijft?. Bram wil graag omkleden maar Mike heeft de tas dus dan nog maar even wachten, een paar opmerkingen naar Mast zijn hoofd slingeren (zo iets als Mast niet sabbelen maar blazen op die fluit) en het weekend nabespreken. Ja ja 19:56 uur daar is Mike, Bram heeft ons inmiddels de kleedkamer in gekregen, we kleden ons snel om en vragen Mike waar hij bleef, Mast heeft de dames van het 2e afgefloten en komt de kleedkamer binnen gelopen. Hij begroet ons trekt een shirt over zijn hoofd en roept tegelijkertijd “Mike waarom heeft je moeder gvd geen wasverzachter gebruikt???)
Het inschieten kan beginnen we hebben precies nog een minuut voor de wedstrijd begint, ook hebben we twee ballen waarmee we Guus niet inschieten maar afschieten. Droog oefent zijn punter, Guus is inmiddels uit het doel geschoten terwijl Tim het maar heeft over de sleeppush.
De scheids fluit, we leggen de bal van € 40,00 die we zelf betaald hebben en waarvan we nog steeds, na 2 keer het bonnetje ingeleverd te hebben, na een jaar geen geld van Willem Luiten voor gehad hebben. De tegenstanders trappen af , we hebben vaker tegen hen gespeeld de bal gaat naar achter en wij laten ons lekker terug zakken tot de middenlijn dat roepen we ook tegen elkaar. We praten goed met elkaar, nemen elkaars mannetje over en komen er snel uit als we de bal veroveren. De eerste aanval strandt op hun verdediging maar onze tweede aanval is gelijk een doelpunt. Tim neemt de bal mee langs de linkerkant geeft vanaf de achterlijn voor en bij de tweede paal staat Jorrian klaar om die bal er in te tikken. Er wordt ongeveer elke 2 minuten gewisseld en we hebben met elkaar afgespro ken dat in deze wedstrijd de 0 heilig is dat betekent dat we er voor willen zorgen dat we geen doelpunt tegen krijgen.
Het is inmiddels 2 0 geworden door een van richting verandert schot van onze regelneef Bram. Na een foutje van die zelfde Bram wordt het 2 1 waar Droog ook niet helemaal vrijuit ging. Daar gaat ons plan om de 0 te houden en tegelijkertijd komen we in een moeilijke fase van de wedstrijd. In deze fase krijgt Tim het aan de stok met de scheids en de tegenstander en wijst de scheids terwijl hij met Tim in gesprek is heel stoer naar zijn borstzakje. Diezelfde Tim maakt zich zo kwaad dat wanneer hij de bal vlak voor het doel van de tegenstander in zijn voeten krijgt aangespeeld, hij wild via en om zijn tegenstander wegdraait en de bal in het dak van het doel rost 3 1. Het publiek klapt en geniet. De volgende moeilijke fase treedt aan maar Rob en Martijn staan verschrikkelijk goed te verdedigen. Mike is voorin dat wil zeggen op de middenlijn aan het storen dat doet hij zo fanatiek dat hij twee vrije trappen tegen krijgt. Ze nemen de vrije trappen en schieten die in 1 keer op het doel Guus pakt ze makkelijk want dit zijn ballen die hij al vanaf de Kniplaan ziet aan komen. Nog net voor rust krijgt Mast de bal in plaatst van hem breed te leggen op Mike die hem er zo in kon pissen, begint hij aan zijn solo. Dit in een specialiteit van onze FROMMEL SPITS Mast. Hij doet alsof hij schiet maar struikelt bijna, omdat hij net kan blijven staan, kan hij de bal voorbij een tegenstander spelen dan komt hij op zijn weg nog twee tegenstanders tegen waar langs hij de bal frommelt dan schiet hij: via de keeper, de paal, een tegenstander en weer de paal gaat de bal er uiteindelijk in 4 1. Het is rust.
Een aantal dingen worden nu besproken en geregeld. Bram vraagt de scheids of hij de bidons mag vullen terwijl Tim nog wat na loopt te ouwehoeren over de scheids stelt Rob voor om van bank te wisselen voor de tweede helft. Jorrian zegt tegen Guus, “Joh Guus twee Kniplaanballetjes” waarop Guus antwoord met ”Ja familie van der Helm stond al met de vlag omhoog. Dan begint de 2e helft, nog steeds zit bijna de complete familie Havik + Frans Hendriks op de tribune en ook de mannen van het tweede proberen nog wat van ons te leren en moedige ons aan. Zij spelen voor het eerst dit jaar met elkaar in een zaal voetbalteam en doen het erg goed helaas hebben ze al best vroeg in het seizoen hun titel aspiraties aan de kant moeten zetten. We krijgen een vrije trap wanneer Bram zich er mee zou bemoeien zou hij als volgt gaan: Bram legt de bal neer Droog staat klaar om hem er in te rammen, de bal ligt Martijn neemt zijn aanloop en ……………wanneer Martijn bijna bij de bal is geeft Bram de bal nog een tikkie Droog schiet 8 meter over en is blij dat hij dit keer wel een excuus heeft. Maaaaaaaaaaaaaaar gelukkig bemoeit Bram zich niet met de vrije trap waardoor Rob de bal neer legt en Jorrian hem snoeihard via de muur weliswaar in het doel schiet 5 1.
Na weer goed verdedigend werk van Rob en heel goed keeperswerk van Guus die bijna niet te passeren is kunnen we er een kwartier voor tijd weer goed uit komen. Rob geeft de bal aan Tim die draait zijn reed er weer in en van uit de draai scoort hij weer 6 1. Als Droog dan voor de 7 1 heeft gezorgd met een verschrikkelijke punter. We gaan aan de laatste tien minuten beginnen, hier in gebeurd altijd heel veel. Bijvoorbeeld Mast die er alles aan wil doen om te scoren en daarbij zijn medestander over het hoofd ziet. Ook Droog heeft zijn naar eigen zeggen Blindkleppen op en ziet alleen nog maar het doel zelfs als er drie man vrijstaan probeert hij nog met een of ander schepijs balletje langs twee man te komen als hij dan de bal kwijt raakt en niet meeverdedigd heeft de tegenstander een meertal situatie voor ons doel. En ja hoor de 7 2 ligt achter Guus, waarop Guus naar Martijn schreeuwt Droog sta je GVD weer knakworsten af te bakken daar voorin en Tim naar Martijn: `Droog geen schepijs meer doe die blindkleppen af`. Dan hebben we Brammetje nog die zichzelf er uit haalt omdat hij twee fouten maakt achter elkaar. Jorrian die na weer een doelpunt van Mike hem er gelijk uithaalt 8 2 trouwens. En we krijgen nog 2 minuten dat de keeper van de tegenpartij gaat mee voetballen maar niet dat we daar van onder de indruk zijn want dan gaat het alleen maar beter met ons. Nadat we 24 keer de bal hebben veroverd en we allemaal drie keer te vergeefs hebben geprobeerd de bal langs of over de keeper te schieten fluit de scheids af. We wensen tot slot onze tegenstander succes verder en geven handjes.
In de kleedkamer praten we wild door elkaar heen over de wedstrijd en komen we niet echt geheel tot tevredenheid van iedereen tot de conclusie dat we: 3 punten hebben, dat doelpunt van Mast een ED je was, dat Droog geen knakworsten af moet blijven bakken, dat we niet weten wie er topscoorder is, dat we voortaan na elke wedstrijd Bram moeten controleren op het juist in vullen van het wedstrijd formulier (hij heeft de punten wel eens aan de tegenstander gegeven) en dat we lekker na het douchen de kantine in gaan, lekker gaan drinken en hopen op guit achter de bar ook gaan we Willem Luiten nog een keer aan zijn kop zeuren over ons geld, we willen het graag terug.
Nou ik hoop dat ik jullie enthousiast heb kunnen maken om dit hele gebeuren een keer te komen bekijken in de sporthal. Houd dan vooral goed in de gaten wanner wij heren 1 spelen en kom gewoon een keer een thuis wedstrijd bekijken. Een aanrader is de wedstrijd van volgende week maandag 21.00 uur in de Meerhorst. Tot ziens namens Zaal heren 1,