Nooit gedacht 101 jaar

Nog een paar nachtjes slapen

In 1909 is het allemaal op de Meerlaan begonnen met een ochtend- en een middagdraverij. En behalve met een onderbreking in de oorlogsjaren is er daarna ieder jaar in Stompwijk een kortebaandraverij gehouden. Geen wonder dat de kortebaandraverij voor velen nog steeds het hoogtepunt van de Stompwijkse paardendagen vormt.

Dit seizoen zijn er tot nu toe zes kortebanen gehouden. Op donderdag 15 juli is Zandvoort aan de beurt en daarna de kortebaan van Stompwijk. De kenners hebben het dit jaar moeilijker dan ooit, want de uitslagen laten zich nauwelijks voorspellen. De grootste verrassing van dit seizoen is de overwinning van Zam Avon in Warmond. Dit paard dat wordt getraind en gereden door Wim van Buytene maakte steeds fouten, maar in Warmond bleef hij op de been en eiste hij de overwinning op. Dit leverde een uitbetaling op van maar liefst 100 tegen 1!

Op maandag 19 juli belooft het dus een interessante middag te worden. Behalve dat het dit seizoen moeilijk is de winnaar te raden, is nog een extra dimensie dat Stompwijk de enige kortebaandraverij is die op gras wordt verreden. Dit maakt het nog interessanter, omdat er soms paarden zijn die het verrassend goed doen op gras, terwijl anderen niets van deze ondergrond willen weten.

Kortom, genoeg reden om op maandag 19 juli de kortebaan te bezoeken.

Hieronder een overzicht van de uitslagen tot nu toe

Plaats      Naam paard           Rijder

Assendelft  Walkover             John Dekker

Wognum      Kaizarda Laurenton   Dennis Minnema

Venhuizen   Yke Starlake         Ruud Pools

Amsterdam   Torpedo S            Wim van der Mespel

Sassenheim  Yke Starlake         Ruud Pools

Warmond     Zam Avon             Wim van Buytene

Stichting Nooit Gedacht, Marjon van der Born