Nieuws van de stal

 Boeken en speelgoedmarkt in De Stal groot succes!  Wat is er veel werk verzet van tevoren. Boeken sorteren op thema. Romans, kinderboeken, dieren, planten, reizen, hobby’s, religie enz.; voor elk wat wils. Extra speelgoed innemen, nakijken en prijzen. Folders lopen in andere plaatsen.  Posters waren gemaakt en opgehangen. Stukjes in dagbladen geplaatst. Dagen zijn de vrijwilligers er mee bezig geweest. Dan de tenten opzetten, gesponsord door Harrie van de Nouweland en Kees Luiten, met vlonders van Maurice van de Bosch (Gzn). Daarna alles er in sjouwen en een plaatsje geven. 

En afgelopen zaterdag 20 november was het dan zover: onze boeken en speelgoedmarkt. We begonnen de dag met droog en rustig weer en in de loop van de dag werd het steeds lekkerder zodat we de tent, van 16 meter lang en  4 meter breed, helemaal open konden  houden. Er ging zelfs ’n  sta tafel  naar buiten om lekker in de buitenlucht te kunnen zijn.Om kwart voor tien stonden er al mensen te wachten om als eerste boeken en speelgoed  uit te zoeken. We hebben heel veel mensen van buitenaf verwelkomd wat ook eigenlijk de opzet was van deze boeken en speelgoedmarkt.  De mensen dachten dat het alleen de tent was maar ze moesten natuurlijk ook de kringloopwinkel binnen. Door de heerlijke geur van gebakken ijzerkoekjes van Rinus Odijk lukte dat prima. Hij maakte ook van marsepein leuke figuren die door Fietje werden verkocht. In de stal hadden we een tafel klaar gezet om lekker koffie en thee te drinken; deze werd door Jos Luiten met haar zusje Annie verzorgd. Halverwege in de stal stond Ineke de Gier met haar zpagetti haken wat tegenwoordig heel trendy is. Zpagetti is een dikke draad die van kwalitatief hoogwaardig en duurzaam restmateriaal uit de mode- en textielindustrie komt. Ook kwam ik pastoor van de Plas in de stal tegen die met iedereen ’n praatje maakte. In de stal waren er 3 stellingen afgeprijsd naar 50 % korting. Wanneer je de kassa voorbij was en naar de uitgang ging moest je natuurlijk de overheerlijke erwtensoep van Annie de Groot en haar Prins Wim de derde proeven. 

 ’s Avond bij Fanfare Juliana was De Stal natuurlijk ook aanwezig omdat wij bij Fanfare Juliana een bijdrage mochten leveren voor de kerk. Maar we moesten wel voor een eigen veilingmeester zorgen. En wie is er toepasselijker dan pastoor van de Plas. Hij heeft onze stukken op een professionele maar eigen stijl voortreffelijk verkocht. Normaal beginnen ze met vijf euro, Pastoor v.d.Plas vond dat we maar met 10 euro moesten beginnen en iedere keer 10 euro erbij. Tot slot werd er door Leo v.d.Brink een schilderij beschikbaar gesteld geschilderd door zijn onlangs overleden vrouw Will. Dit bracht onder luid applaus een geweldig bedrag op voor de kerk. En daar doen wij het voor. Dat ons dorpsgezicht daar staat en dat de kerk nog heel lang mag pronken in ons dorp.

Mieke Hogervorst en Agnes van Boheemen