Last Minute naar Wereldjongerendagen Madrid

Jong Katholiek organiseert een last minute reis naar de Wereldjongerendagen (WJD) in Madrid. Op dit moment hebben zich al zo’n duizend Nederlandse jongeren aangemeld voor het driejaarlijkse katholieke mega-evenement. Via uiteenlopende routes reizen zij in augustus naar Madrid om zich daar samen met een miljoen andere jongeren in het internationale feestgedruis te storten. Vijf dagen lang is de Spaanse hoofdstad het toneel van feestende mensenmassa’s, grootse openluchtvieringen en uiteenlopende evenementen rond geloof en lifestyle.

Hoogtepunten

Drie ochtenden is er een Nederlandstalig programma. In de middagen en avonden kunnen jongeren deelnemen aan het internationale festival. Verspreid over talloze locaties in de stad worden onder andere muziek, theater, discussie en vieringen aangeboden. Traditionele hoogtepunten zijn de verwelkoming van de paus op donderdag, op zaterdagavond de grote avondwake onder de sterrenhemel van Madrid, en op zondag een indrukwekkende slotviering. Deelnemers van de Last Minute Reis overnachten in een van de slaaplocaties die de Spaanse WJD-organisatie heeft ingericht: veelal sporthallen en scholen, verspreid over de stad.

Organisatie

De Last Minute Reis naar de Wereldjongerendagen wordt georganiseerd door touroperator VNB in opdracht van Jong Katholiek, de landelijke jongerenafdeling van de Katholieke Kerk. Meer informatie over de Last Minute Reis, over andere reisinitiatieven en over de ‘WJD voor Newbies’ is te vinden op www.jongkatholiek.nl/wjd.