Kijkje in de Keuken

Een kijkje in de keuken van………….

Een kijkje in de keuken van de Geboortekliniek. Dat was de titel van onze miniconferentie van 10 juni jl. We hadden afgelopen januari een spontaan idee om de Geboortekliniek in Nederland eens wat meer op de kaart te zetten. En dan voornamelijk binnen de ziekenhuiszorg. Alle ziekenhuizen in Nederland hadden we uitgenodigd en iedere gynaecoloog had een persoonlijke uitnodiging ontvangen.

We hebben nog tegen elkaar gezegd, laten we het maar gratis doen, anders komt er straks niemand. En wie zit te wachten op ons, ondernemers in de geboortezorg?

Verschillende scenario’s hadden we doorgesproken en wanneer er niet zoveel animo was voor de conferentie, dan kon een ronde tafel gesprek gevoerd worden, ook leuk. Niet wetende dat we uiteindelijk meer dan 100 aanmeldingen kregen, meer dan 30 ziekenhuizen zouden komen en iedere provincie van Nederland vertegenwoordigd zou zijn. Oké we hebben prof. Koos v/d Velde weten te strikken als spreker. Voor degene die hem niet kent, Koos v/d Velde is ongeveer de koning van de geboortezorg. Maar dan nog…

Voor ons geen power point presentatie, want wij doen het anders. en uiteindelijk hebben we allebei via prezi.com een presentatie kunnen maken anno 2011. (De presentaties zijn eerdaags te zien via onze website: www.geboortezorggroep.nl.)

Dan de dag, we waren zenuwachtig, maar alle voorbereidingen waren getroffen en als de “black out’ zou uitblijven, moest het goed komen. En dat kwam het ook. Wat een middag! Om 16.00 uur kwamen de eerste gasten binnen uit Hoogeveen. Ja, u leest het goed, Hoogeveen en zo kwamen ze uit Heerenveen, Leeuwarden, Emmen, Maastricht, Zeeuws-Vlaanderen, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Apeldoorn, Roosendaal en het oosten van het land was ook goed vertegenwoordigd.

We hebben genoten en de belangstelling heeft al onze verwachtingen overtroffen. De middag zou tot 20.00 uur duren, maar na 21.00 uur hebben we de deuren pas kunnen sluiten.

Een vervolg gaan we zeker op deze middag krijgen, maar welke vorm is nog onduidelijk. Daarom zullen we u iedere 4 weken op de hoogte houden middels “een kijkje in de keuken van …..”.

De ene keer de keuken van de Geboortekliniek of onze andere bedrijven, een andere keer iets over onze eigen ontwikkeling en de keuken van ons succes zal ook niet uitblijven. Gewoon van de dingen die we meemaken, maar wel de grappige, leuke, bijzondere en inspirerende belevenissen.

Want zes jaar na onze start met Wereld Wonder, in een garage van 30m2, hadden wij nooit kunnen bedenken dat wij, Stompwijkse meiden, de geboortezorg in Nederland zo op de kaart zouden (kunnen) zetten.

Maar wees nou eerlijk, de zorg is toch een mooie sector en de geboortezorg helemaal.

Lianne den Haan en Ellen van der Geest

twitter: @geboortezorgnl