Pelgrimstocht

Pelgrimstocht

 

Marry Verhagen is nu 59 jaar oud. Haar ouderlijk huis stond aan de Westeinderweg 8 te Stompwijk. Ze woont nu in Haaksbergen en is getrouwd met Hans Strengers.

Marry en Hans zijn 15 Juli vanuit Nederland vertrokken om het pelgrimspad te gaan lopen naar SANTIAGO TE COMPASTELLA

Zaterdagmorgen 22 oktober kwam het telefoontje dat ze aangekomen zijn bij de grote kathedraal van de H. Jacobus de Meerdere. Ze hebben  2500 à 2600 kilometers gelopen. Ze hebben er 100 dagen over gedaan en onderweg overal geslapen in kloosters, kerken en grote zalen met heel wat pelgrims samen.  Ze liepen daarna allemaal weer hun eigen weg maar zaterdag de 22ste oktober zagen ze weer heel wat bekende pelgrims. Marry en Hans hebben natuurlijk ook  de Pyreneeën beklommen.

Ze hebben veel gezien  en hielden mij constant op de hoogte van hun reis.

Nel Verhagen- Kerkvliet,  Zoetermeer