Kaartjes voor de nieuwe Stompwijkfilm

Kaartjes voor nieuwe Stompwijkfilm, wie het eerst komt, wie het eerst maalt!   

Volgende week is het zover: op woensdag 23 november a.s. wordt de nieuwe film over Stompwijk voor de eerste keer vertoond. De kaartverkoop is begonnen en de belangstelling is groot. Wie er de eerste avond bij wil zijn, moet gauw richting plaatselijke supermarkt.

Want alleen bij de COOP zijn toegangsbewijzen te koop. En wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Voor de première op woensdag zijn namelijk ook uitgenodigd de sponsors, enkele medewerkers en bestuurders, zodat het aantal plaatsen voor die avond beperkt is. Kaartliefhebbers die vrijdag 25e hebben bestemd om te klaverjassen bij Stompwijk ’92, krijgen ook het gratis advies om gauw een kaartje te bemachtigen voor de woensdagavond, anders bestaat de kans dat ze op zijn…

Zoals al eerder gemeld beginnen de beide filmavonden (woensdag 23 en vrijdag 25 november a.s.) in de plaatselijke dorpskerk om 20.00 uur. Gestart wordt met een fraaie impressie van de restauratie van de St. Laurentiuskerk. Hoe omvangrijk dat werk is geweest en hoeveel vrijwillig mensenwerk daar aan te pas is gekomen, blijkt uit een korte film van Leo van den Brink. De montage is van Paul André Oliehoek.

Zo zoon zo vader, want net andersom is het gegaan met Frans Oliehoek die het hoofdgerecht voor deze filmavond heeft gemaakt: Dorp tussen steden, een documentaireachtige film die laat zien hoe het dorp en vooral de omgeving er nu uitziet. De omliggende natuur komt hierbij uiteraard ruim aan bod. In deze groene omgeving maken inwoners op allerlei locaties zelf duidelijk wat zij de mooiste plekjes van Stompwijk vinden en waarom ze in hun vrije tijd daar graag vertoeven. Ook de plaatselijke sport en recreatie, de jaarlijkse paardendagen en het dorpsleven komen aan bod 

Het is een halve eeuw geleden, dat de zwartwit film ‘Hoe het hier reilt en zeilt’ voor het eerste in Het Blesse Paard werd vertoond. Om kort te gaan: mis het nu niet, want het wordt een heel bijzondere avond. Misschien moet u weer vijftig jaar wachten voordat opnieuw zo’n uitgebreid en prachtig gefilmd dorpsgezicht wordt getoond. Wie zijn / haar nieuwsgierigheid niet kan bedwingen: de link naar een heel kort inleidend filmpje is:

www.youtube.com/watch?v=yy3MpbzG8YM

Tot slot een bericht van de sponsors: neem de uitnodigingsbrief mee naar de filmavond. Tegen inlevering van deze brief krijgt u achterin de kerk de eerder toegezegde DVD.

Namens de Filmgroep Stompwijk

graag tot volgende week,

Jack Luiten en Sjaak Jansen