Moordvrouw geregisseerd door Tim Oliehoek

moordvrouw

Moordvrouw geregisseerd door Tim Oliehoek

De gloednieuwe politieserie ‘Moordvrouw’, die op vrijdag 20 januari om 22.15 uur (na de finale van The Voice of Holland) haar première beleeft bij RTL 4, gaat van start met een ijzersterke cast. De personages van deze serie worden vertolkt door niemand minder dan Wendy van Dijk (Fenna Kremer), Renée Soutendijk (Carla Vreeswijk), Thijs Römer (Evert Numan), Porgy Franssen (Menno de Waard), Chava Voor in ’t Holt (Simone Blok) en Achmed Akkabi (Bram Amezian).

De serie speelt zich af in Friesland. In Leeuwarden staat het uiterst gemotiveerde en professionele politieteam, onder leiding van Carla Vreeswijk, voortdurend onder hoogspanning om dreigende catastrofes het hoofd te bieden. Niet zozeer met traditionele moordonderzoeken en ontspannen gepuzzel, als wel met meeslepende races tegen de klok. Complicerende factor daarbij is de komst van rechercheur Fenna Kremer, een eigengereide ‘moordvrouw’, die met haar onorthodoxe en confronterende aanpak niet alleen criminelen ontmaskert, maar ook haar eigen collega’s tegen zich in het harnas jaagt. ‘Moordvrouw’ is eigentijds en prachtig televisiedrama. Met verhalen van nu, markante persoonlijkheden in de hoofdrollen en een oogverblindend decor: Friesland.

Totaal zijn het 10 afleveringen waarvan Tim er 4 heeft geregisseerd.

De andere 2 regisseurs zijn: Joram Lürsen en Marcel Visbeen.

De afleveringen van Tim worden uitgezonden op:

(3) Vuurduin op 3 februari, (5) O brother, where art thou? op 17 februari, (7) The greatest love of all op 2 maart met een piepklein figurantenrolletje voor Marga!

Op maandag 5 december mocht ik figureren in een nagebouwd politiebureau in Hilversum. Het is altijd onwijs leuk om zo’n dagje rond te lopen op de set en te zien wat er toch allemaal voor komt kijken.

Met alle hoofdrolspelers heb ik een praatje gemaakt, want als: de moeder van Tim, kreeg ik echt een voorkeursbehandeling!

(8) Een lintje voor de coach is te zien op 9 maart.

Veel kijkplezier toegewenst!

Marga Stijnman