Familie Hilgersom in de picture!

fam.Hilgersom

Familie Hilgersom in de picture!

Drafsport

In dit verband hebben we het dan over dorpsgenoten die recent opzienbare successen in de Draf- en Duivensportliefhebberij geboekt hebben.

Om te beginnen zijn het de Stompwijkers Len en haar man Ger Hilgersom die ontzettend veel plezier aan hun draver ’Un Gamin Impuls’ beleven. Inmiddels heeft de 10-jarige klasse hengst, tot nu toe, al 36 koersen + tal van ereplaatsen op de lange -baan op zijn naam. Onder andere finishte de fraaie bruin in het afgelopen jaar als 5e in de ’Gouden Zweep’, 4e in het Kampioenschap van Nederland en was 3e in het Kampioenschap voor Nederlands gefokte paarden. Ger en Len hebben de hengst in 2002 uit hun in eigendom hebbende merrie ’Felicita Leone’ zelf gefokt. De Amerikaanse dekhengst ’Nevele Impuls’ tekende in dit geval voor het vaderschap.

Un Gamin Impuls is nog steeds in blakende vorm. Bijvoorbeeld; vorige week maandag wist het paradepaard van het echtpaar Hilgersom, met de vakman trainer/pikeur Rob de Vlieger uit Zwaanshoek op de sulky, in het Duitse Dinslaken andermaal op indrukwekkende wijze te zegevieren. Op de lijst met gewonnen koersen van de in 2002 geregistreerde Nederlandse draverveulens (470 veulens) staat ’Un Gamin Impuls’ met 36 overwinningen, tot op heden, op een prachtige 2e plaats. Voor de pot waaruit de hoge onkosten moeten worden betaald verdiende hij met zijn inspanningen reeds het mooie bedrag van ruim € 40.000,- aan prijzengeld.

Duivensport

Naast het succes in de drafsport staat de ambitieuze familie Hilgersom ook in het wedstrijdspel met de postduif haar mannetje. Zo werd in de afgelopen week landelijk bekend dat vader Theo en zoon Emiel in samenwerking met compagnon Lex Tijssen in het vliegseizoen 2011 voor postduiven een in het oog springende prestatie hadden geleverd.

Het gaat in dit geval om de tweejarige doffer met ringnummer NL09-1122727. De genoemde Stompwijkers hebben met hem zondermeer een topvlieger van formaat op het hok. Deze buitengewone prijsvechter wist zich tijdens het wedstrijdseizoen van vorig jaar 13x vroeg in de uitslag te klasseren. Het betrof voornamelijk de categorie landelijke sprint en middenafstand –vluchten. Dit betekende o.a. in de nationale competitie van wedstrijdduiven met de naam ’THE BEST OF THE BEST’ voor de klasbak ’727’een fraaie 2e plek binnen de Nederlandse duiventop.

Kortom, het zal vanzelfsprekend zijn dat de familie Hilgersom in dit opzicht niet alleen dubbel succesvol is, maar in het dagelijks leven ook heel veel voldoening van zowel de Draf- als Duivensport hebben.

Piet Oliehoek