Ingezonden brief aan het college en raadseleden in Leidschendam

school 1Ingezonden brief aan het college en raadsleden in Leidschendam

Op de meegezonden 24 (waarvan 2 geplaatst red.)  foto’s ziet u het Dorpshuis, de bibliotheek en de Maerten van den Veldeschool, Dr. van Noortstraat 90-92 in Stompwijk. Ik bracht als wijkvertegenwoordiger een bezoek aan Stompwijk en wilde eens kijken bij het Dorpshuis en de school. Ik stond met een aantal bewoners te praten die heel wat te vertellen hadden en die graag willen dat er zo gauw mogelijk een nieuwe school komt, een bibliotheek en een Dorpshuis, zeg maar Kulturhus.

Toevallig kwam raadslid Yvonne van Boheemen van het CDA ook het schoolplein op om haar kind te halen. Ik vertelde haar dat ik de school wilde bezoeken, ze ging even mee en ze stelde mij voor aan directeur Peter Witteman. Hij vertelde mij dat er van de 2000 inwoners, er hierop de Maerten van den Veldeschool 200 schoolkinderen zitten, dat is toch 10 procent.

Hij vertelde mij ook dat deze school 54 jaar oud is, maar dat was wel te zien ook.

Ik kreeg een rondleiding. Ik ben echt geschrokken. Hoe kunnen kinderen onder deze zorgwekkende toestanden van dit gebouw, goed les volgen. De klaslokalen zijn niet voorzien van airconditioning, wat ik een kwalijke zaak vind. De ramen kunnen maar een klein stukje open dus ‘s winters is er geen frisse lucht  en ‘s zomers is het te warm.

De klassen zijn allemaal te klein. Er zitten zo’n 25 á 30 kinderen in een klas. En in de kelder heb je ook lokalen. Daar staan grote pilaren midden in de klas. Op de gemaakte foto’s is te zien dat er plafondplaten loslaten. Het is allemaal oud maar dat weet je na 54 jaar, er is weinig of niets aan onderhoud gedaan. Het komt door het vocht, zegt de directeur. U ziet ook de elektriciteit gaat over het plafond en de deuren van de w.c.’s zijn kapot en dat allemaal anno 2012. Ik vind dat STOMPWIJK ook bij Leidschendam Voorburg hoort en beduidend achterloopt bij onze gemeente. Als u ziet dat er in Voorburg pas een gymnasium Novum is gekomen.

Ik hoop dat u als College en Raad eens naar deze foto’s wil kijken dan ziet u in welke toestand deze school verkeert. Dan komt u tot een conclusie dat de plannen van een Kulturhus zo gauw mogelijk moeten worden uitgevoerd.

Want in deze toestand kan je geen kwaliteit leveren. We weten allemaal dat Stompwijk een dorp is, dat ook groeit en hard toe is aan vernieuwing.

Ik hoop dat de foto’s u duidelijkheid kunnen verschaffen dat er heel gauw wat moet gebeuren.school 2

 

Ap de Heus (wijkvertegenwoordiger) (tekst bewerkt door de red.)