Kledinginzameling Mensen in Nood

 mensen in noodDoe mee met de kledinginzamelactie in Stompwijk op 27 april voor het goede doel!

Op 27 april as. vindt in Stompwijk de jaarlijkse kledinginzamelactie van Sam’s Kledingactie voor Mensen in Nood plaats.

Al 18 jaar mochten wij deze inzameling houden bij de familie Suyten maar vanwege persoonlijke omstandigheden is dat helaas niet meer mogelijk. In overleg met mevrouw Suyten en de kerk is de actie naar het kerkplein te verplaatsen.

U kunt dus voortaan uw goede, nog draagbare kleding, schoeisel en huishoudtextiel in gesloten plastic zakken inleveren bij :

De vrachtauto van Sam’s kledingactie op het kerkplein bij de H.H. Laurentiuskerk, Dr van Noortstraat 88.

Let op: De actie loopt van 13:00 tot 16:00 uur.

In 2011 ontstond een ernstige hongersnood in de Hoorn van Afrika als gevolg van de droogte. Sam´s Kledingactie doneerde vorig jaar € 68.000 extra voor het verlenen van noodhulp in deze gebieden, naast de donatie van € 220.000 voor het aanleggen van waterbassins en waterputten. Vanaf 2009 steunt Sam’s Kledingactie watermanagementprojecten om mensen in deze gebieden te leren zich te wapenen tegen de droogte. Ondanks dat de ergste hongersnood en de droogte van 2011 voorbij is, is het noodzakelijk om de lokale bevolking te blijven steunen. De komende drie jaar zet Sam´s zich in voor de droogte in de Hoorn van Afrika. Jaarlijks streven wij ernaar om € 175.000 te doneren aan deze projecten van Cordaid Mensen in Nood.