Natuur; een discutabel iets

Verhoging van het groenfonds van €2,- naar €3,- per inwoner. Dan kunnen we bijvoorbeeld “natuur” maken van de Driemanspolder.

Sorry hoor: weilanden met koeien, schapen en vogels, is dat geen natuur????

Ik vind het bovendien kapitaalvernietiging. Landbouwgrond is nodig voor de voedselproductie. We merken het al als de graanoogst in het buitenland mislukt, alles wordt hier gelijk duurder. We kunnen niet in ons levensonderhoud voorzien en straks al helemaal niet meer!!! Bovendien, wat is een natuurgebied als je straks stikt van de insecten en muggenplagen door het maken van waterpartijen. En tekenplagen door de bosschages. De natuur maar weer vernietigen door insectmiddelen te gebruiken??

Wij gaan bijna ons hele leven al naar Schiermonnikoog, maar sinds ze daar een gebied afgegraven en onder water gezet hebben is daar een enorme muggenplaag geweest en gaan wij er niet meer naar toe. Die natuur levert ook nog wel wat gevaren voor de gezondheid op. Wat dacht u van de ziekte van Lyme, niet tijdig ontdekt kan dit heel gevaarlijk zijn. Of van Babesiosis (bloed in de urine). Beide worden overgebracht door teken. Voor mensen is het behandelbaar, maar voor koeien is het vaak dodelijk. Denk dus na en ga verstandig om met natuurgebied! En ook: voedsel dat van ver moet komen omdat het er hier (niet) meer is, is dat zo natuurlijk??

Geef die ene euro maar aan de ouderenzorg. Die mensen hebben hun hele leven hard gewerkt en niet van die rare beslissingen genomen om landbouwgrond onder water te zetten of er “natuur” van te maken. Zij waren verstandig, maar worden nu slecht behandeld.

Nee, minister Bleker van landbouw (van welke regeringspartij hij is interesseert mij overigens niet) dat is een man met boerenverstand.  Denk daar maar eens over na!!!

Groetjes Marjolein Steenstra