Olympische amazone aan de start van SGW Vlietland

Olympische amazone aan de start van SGW Vlietland

Het weekend van 16 en 17 juni 2012 staat recreatiegebied Vlietland in het teken van de paardensport met de Samengestelde Wedstrijden (Eventing) voor ruiters en menners. Er zullen naar verwachting ruim 450 paarden en pony’s uit heel Nederland aan de start verschijnen met ook deelnemers uit België.

Dit jaar zal zowel het KNHS Kampioenschap Eventing voor pony’s als het Kampioenschap voor Zuid-Holland in alle klassen (Beginners, Licht, Midden en Zwaar) worden verreden. olympische amazone

De Voorschotense Elaine Pen, die zich met haar paard Vira gekwalificeerd heeft voor de Olympische Spelen in Londen, zal in de klassen M en L met jongere paarden een geduchte tegenstander vormen voor onder meer de Regiokampioene van vorig jaar, Debby van Veen uit Den Haag, die dit jaar haar titel zal proberen te prolongeren in de klasse M paarden.

Vooral de cross country waarbij over een traject van ruim drie kilometer 20-25 ‘natuurlijke’ hindernissen dienen te worden overwonnen is ronduit een spektakel en zeker een bezoek waard. Op zondag komt u bijna ogen te kort wanneer zowel de ruiters als de menners op de waterhindernis in actie komen.

Programma

Beide dagen beginnen om 8 uur met de dressuur. Op zaterdag zal om 11:00 uur door bondscoach Eventing, Martin Lips, het startsein voor de cross worden gegeven. Rond 17:00 uur zal de laatste ponyrubriek (L pony’s) met de cross van start gaan. Zondag zal ook rond 11:00 uur worden gestart met de cross (B paarden). Tevens zal die dag voor beginnende combinaties een oefencross (paarden en pony’s) worden verreden. Een strodorp met gezellige kraampjes maakt het geheel compleet.

Voor meer informatie en foto’s www.eventingzuidholland.nl. Toegang en parkeren gratis.