Verzakking Stompwijkseweg uiterlijk 22 juni hersteld

Het herstel van de calamiteit in de Stompwijkseweg – een ernstige wegverzakking aan de zijde van de Stompwijksevaart tussen de huisnummers 37 en 58 – is op een oor na gevild. Donderdag 14 en vrijdag 15 juni wordt het schuimbeton gestort; na het uitharden vindt het straatwerk plaats.

Fietsverkeer kan op dit moment de fietsstrook langs de werkzaamheden gebruiken; het overige wegverkeer kan uiterlijk vrijdag 22 juni weer over de weg heen.

De openstelling is enkele dagen later dan gepland. Tijdens het werk stuitte de aannemer op complicaties in de ondergrond, waardoor het plaatsen van de nieuwe damwand meer tijd vergde.

Maatregelen

Na openstelling van de herstelde weg treedt het eenrichtingverkeer voor vrachtwagens weer in werking. Het cameratoezicht wordt dan ook geactiveerd. Enkele zwakke, kwetsbare weggedeelten aan de zijde van de vaart tussen Leidschendam en huisnummer 29, zijn versmald. Bij deze versmallingen geldt een maximumsnelheid van 30 km/uur. De gemeente gaat de naleving van de maatregelen op de Stompwijkseweg streng controleren.