Op de fiets door de Achterhoek

Op de fiets door de Achterhoek

Vorige week hebben we met zes personen de Achterhoekse fietsvierdaagse gereden. Toen wij op één van de dagen de routebeschrijving bestudeerden, kwamen we tot de ontdekking dat we door het plaatsje Bathmen zouden komen. Zoals velen weten wonen daar ons oud dorpsgenoten Jan en Cock Overdevest. Dus dachten we, laten we ze eens een bezoekje brengen, hopende dat ze thuis zouden zijn. We wisten geen van allen het adres, maar zoals ze in Stompwijk wijd en zijd bekend waren, was het in Bathmen ook geen probleem om hen te vinden. Bijna iedereen kent hen daar ook. Met wat navraag konden we hen toch vinden. We kregen een hartverwarmend ontvangst. We hebben bijgepraat en wat gedronken in de tuin en daar kwamen we tot de ontdekking dat ze het bord van Bar de Bles hebben meegenomen.

Jan en Cock hebben jaren geleden een tijdje Bar de Bles onder hun beheer gehad. Vooral de gezelligheid en de late openingstijden hebben een onuitwisbare indruk gemaakt. We konden het daarom niet laten om twee van de  medewerksters van de Bles even op de foto te zetten.

Verder hebben we zeer leuke dagen gehad daar in de achterhoek en fijn gefietst. De boerderijen zijn stuk voor stuk mooi, oud of bijzonder of voldoen aan alle drie de eigenschappen. De tuinen konden bezichtigd worden, het is echt een aanrader voor mensen die wat met oude boerderijen hebben.

En met zo’n vierdaagse kom je op plaatsen waar je zelf niet zo snel komt als je gaat fietsen in die streek.

Groetjes namens de Achterhoekse vierdaagse rijders

Coby de Winter