Beste fietsliefhebbers, oud vossenjachters,

Beste fietsliefhebbers, oud-vossenjachters,


Lang, lang geleden stonden velen van ons zondagochtend vroeg aan de start van de beroemde/beruchte vossenjachten te Zoetermeer.  

Voor diegene die niet precies weten wat vossenjachten inhoudt; het is uitgepijlde route met race, crossfiets of mountainbike, over de verharde weg, bospaden, weilanden of noem het maar op, een aantal controles

op te sporen en als laatste de ‘vos’ in te leveren en zodoende even lekker bezig te wezen op een vrije zondagmorgen in de vrije natuur. 

Vossenjachters komen en gaan maar het vossenjachten bestaat nog altijd. Sterker nog, het floreert nog steeds (kijk maar eens op de web-site). Er doen naast nieuwe namen ook nog redelijk veel oud-gedienden mee.

Waarom dit berichtje…mijn broertje John gaat voor het eerst een jacht uitzetten in Hoofddorp. Het belooft een bijzonder leuk ritje te worden volgens John. Niet te lang en afwisselend (als er maar geen dwalers op de landingsbaan Schiphol staan!). Dit gaat gebeuren op zondag 13 januari (start atletiekbaan Hoofddorp, adres zie site). 

http://zoekdevos.wordpress.com/2012/12/03/1e-vossejacht-van-hoofddorp/

Vele profrenners gebruiken dit als een goede training in de wintermaanden.

Maar misschien hebben nog meer mensen zin om weer eens te jachten. Of misschien heb je nog nooit een jacht meegemaakt, bij deze de kans! Zou leuk zijn als er nog meer mensen meegaan!

We hebben niet allemaal de conditie van de toppers (heb alleen het idee dat Jan Boshuijer er weer wel vol voor gaat) dus we maken er gewoon een leuk tochtje van (maar we letten natuurlijk wel op de pijlen). En na afloop natuurlijk een biertje in de kantine!

Als je mee wil gaan, laat het dan even weten. Dan kunnen we wellicht met een aantal gezamenlijk vertrekken vanuit Stompwijk.

Het vertrek is zondagmorgen 13 jan. om 08.00 uur vanaf Het Blesse Paard.

Groeten,

Adrie van Santen, 070-3273798, 06-23450773