Aad Overdevest 50 jaar in Vaassen op de markt

Aad Overdevest 50 jaar in Vaassen op de markt

Zaterdag 25 januari was het feest op de markt in Vaassen. Onze dorpsgenoot Aad Overdevest stond die dag 50 jaar op de markt aldaar. Aad, de oudste van het gezin Overdevest is, net als 2 van zijn broers, in de voetsporen van zijn vader getreden. Hij begon met het  verkopen van boter, kaas en eieren langs de deuren in Stompwijk en omgeving.

Na verloop van tijd had hij zin in wat meer en heeft hij de stap gewaagd om zich in te schrijven voor een plaats op een weekmarkt. In Vaassen was het bingo!

Sinds 1964 is hij steevast te vinden op deze gezellige markt met zijn verkoopwagen. Iedere zaterdagochtend wordt de auto gestart  en vertrekt hij nog steeds met heel veel plezier naar Vaassen om op de Veluwe zijn vele vaste klanten  van een ambachtelijk stuk Stompwijkse kaas te voorzien.

Het jubileum is niet ongemerkt voorbij gegaan. Voor Aad was het een echte verrassing, door zijn dochter Esther en Ben de Gier zorgvuldig in stilte voorbereid. De fanfare kwam hem een muzikale huldiging brengen. Een toespraak van de locoburgemeester op de markt met daarbij een oorkonde van de Gemeente Vaassen.

Vaassen is een plaats waar mensen graag komen, getuige de andere jubilaris Berend, de bloemenman die ook al  40 jaar op de markt staat. Na een 2e serenade op de markt werd er nogmaals stil gestaan bij dit bijzondere jubileum door de locoburgemeester. De vele vaste klanten kwamen Aad en zijn dochter Esther feliciteren met dit geweldige jubileum.

De vaste kaasleverancier had voor een leuke verrassing gezorgd, alle bestelde kazen waren voorzien van een foto van de jubilaris. Het feest in Vaassen was compleet en heeft de hele dag geduurd.

Willem Overdevest en Dorien Mulckhuijse