Verhalen uit de Bijbel

nehemia4

Verhalen uit de bijbel

Op donderdag 13 maart starten we weer met een nieuwe serie van 6 avonden. In deze serie gaan we het hebben over de bijbelboeken Ezra en Nehemia. De nadruk van deze avonden ligt op het samen zoeken naar de mooie betekenissen van de bijbelverhalen. Hierbij zullen we geholpen worden door het boekje ‘Ezra en Nehemia’ van Max Lucado dat u voor deze serie dient aan te schaffen (kosten € 6,50).

Tijdens de bijeenkomsten zullen we zien hoe nauw de verhalen over Ezra en Nehemia uit het oude testament verbonden zijn met de verhalen uit het nieuwe testament. Net als voorgaande keren zullen om de twee weken samenkomen in één van de gezellige huiskamers in het dorp.

Ezra en Nehemia hadden een groot verlangen om te werken aan de wederopbouw van Jeruzalem nadat de Babyloniërs de stad in 586 voor Christus hadden verwoest. Ezra en Nehemia kenden echter veel tegenslagen. Max Lucado weet ons op een voortreffelijke wijze duidelijk te maken dat wij vandaag dezelfde soort problemen kennen als Ezra en Nehemia. Hij laat ons zien hoe de helden uit het oude testament met deze problemen omgingen. Op deze wijze worden twee verhalen van ca. 2500 jaar geleden heel actueel en leerzaam.

De bijeenkomsten zijn geschikt voor iedereen die nieuwsgierig is naar de verhalen uit het best verkochte boek.

Voor het aanmelden of voor meer informatie kunt u met mij contact opnemen.

 

Alwin van Ruijven,  alwin.van.ruijven@gmail.com