Carnavalsviering St. Laurentiuskerk Stompwijk

kerkviering

Carnavalsviering St. Laurentiuskerk Stompwijk

Het laat me niet los. Het was gewoon een feest, deze viering in onze kerk.

Dat is op zich natuurlijk al mooi want zo krijg je een kerk zeker vol, maar ik werd al meegevoerd door de sfeer die er in de kerk hing zodra ik deze binnenstapte. Natuurlijk was iedereen nog in carnavalstemming maar er was meer.

De bijdrage van onze voorganger deze zondag, Pastoor G.A.A. de Gilde bleek van grote waarde en had direct een grote impact op iedereen. Een man die op zijn eigen manier, keer op keer iedereen aan het lachen maakte en daarmee ook werkelijk de boodschap wist over te brengen. Zijn woorden “wie zijn wij om te oordelen over wie dan ook” en “de kleding die wij dragen is maar bijzaak, waar het om gaat is wie wij zijn van binnen en wat wij aan anderen laten zien”, zijn toch zaken waar het in feite allemaal om draait. Mooi…heel mooi! De reacties van iedereen om mij heen op Pastoor de Gilde was unaniem: “Die houden we”! De manier waarop deze viering werd verzorgd krijgt van mij dan ook een gouden randje. De mannen van “The Olde Princes in Harmony” zongen weer prachtig en werden wederom op zeer enthousiaste wijze begeleid door Arie Paardekoper. Hoe bijzonder is het als je samen met je dochter zo’n bijdrage mag leveren.

Tijdens het voorlezen van de misintenties door oud prins Wim II (respect!) werd er bij mij wederom iets geraakt, allereerst door het gemis van mijn eigen vader maar ook het besef dat de lijst zo lang was…Iedereen,. Ook oud prins Wim II, was op dat moment alleen met z’n eigen gedachten en z’n eigen verdriet, maar voelde zich wel gesteund…want op dat moment wás er dat respect en op dat moment wás er die saamhorigheid. Ik vind dat echt

prachtig, en als je elkaar dán de vrede wenst lijkt niets wat onbelangrijk is nog echt belangrijk…

Bedankt! Volgend jaar ga ik zeker weer!

 

Marian Pijnaker