Lida v.d. Akker, kandidaat raadslid GBLV

lida v.d. akker

Lida van den Akker:

kandidaat raadslid Gemeentebelangen LV

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van aanstaande woensdag 19 maart staat Lida van den Akker uit het Wilsveen  voor GBLV/ Gemeentebelangen op plaats 10. In dit interview stelt zij zich voor.

Waarom heb je je kandidaat gesteld voor GBLV/Gemeentebelangen?

“Dat is een beetje gegroeid. Vanuit ons agrarisch bedrijf heb ik in het verleden contact gehad met Nico Hooijmans en Jean Thierry van het Ombudsteam van GBLV/Gemeentebelangen. Nico Hooijmans heeft mij vervolgens gevraagd of ik vanuit Stompwijk op de lijst wilde staan.. De manier waarop GBLV/Gemeentebelangen opereert: luisteren naar wat er speelt, daar een oplossing bij proberen te zoeken en ook niet schuwen om het debat aan te gaan.” De aanpak die zij kozen sprak mij aan.

Wat vind je belangrijk als kandidaat raadslid voor Stompwijk?
“Ik denk dat niemand verrast zal zijn als ik de Stompwijkseweg en de Verbindingsweg Stompwijk noem. Er wordt al heel lang over gesproken, maar er gebeurt niets concreets. GBLV/Gemeentebelangen was daar glashelder over: leg de Verbindingsweg aan zoals Dorpsraad en het MKB adviseren. CDA-wethouder Van Ostaijen bleef daar onduidelijk en ook de snelheid waarmee de aanleg moet gaan plaatsvinden bleef onduidelijk.”

Zijn er andere zaken waar je je op wilt richten?

“Natuurlijk! Het is sowieso goed dat Stompwijk vertegenwoordigt is in de gemeenteraad. Er spelen hier en in het buitengebied andere dingen dan in Leidschendam en Voorburg. Dat Stompwijkse geluid wil ik laten horen. Thema’s genoeg: de gevolgen van het bestemmingsplan Landelijk gebied, de leefbaarheid van Stompwijk, het Kulturhus, de positie van de kassen en de lokale ondernemers.

Wat maakt jou een goed raadslid?

“Toen ik de huidige fractie bezig zag en ook zag hoe het in de raadsvergaderingen er aan toe ging, dacht ik: waar begin ik aan”! Als lid van de Dorpsraad ben je wat anders gewend. Als je daar doorheen kijkt dan, dan ben ik een prima raadslid. Ik breng mijn kennis en ervaring uit Stompwijk en als ondernemer in.

Na woensdag 19 maart zit je dus vanuit Stompwijk in de gemeenteraad?

“Het zou zomaar kunnen”! Iedereen kijkt met spanning uit naar de uitslag.
Stemmen dus op 19 maart!