Laantje van Leen

Laantje van Leen

Zaterdag verzamelden zich een groep van zo’n dertig personen op en rond het kerkhofje  aan het Wilsveen.

Zeker een begrafenis! Nee dit keer voor een heel andere gelegenheid.

Zoals ik vorig jaar al eens heb geschreven in de Dorpsketting kent de begraafplaats een enthousiaste groep vrijwilligers. Eén van die vrijwilligers is Leen Visser uit Leidschendam, ruim 20 jaar heeft hij met grote inzet allerhande klussen op en rond het kerkhof verricht.

Een aantal jaren geleden heeft de vrijwilligersgroep geheel in eigen beheer de uitbreiding van de begraafplaats gerealiseerd, Leen heeft hieraan een behoorlijk steentje  bijgedragen, met name het planten van bomen en struiken in het talud en de onderhoudsberm. In deze berm rond de uitbreiding plantte Leen twee rijen bomen met een tussenliggend snipperpaadje. Inmiddels zijn de bomen flink gegroeid en is er een idyllisch paadje zichtbaar.

Leen is een “krasse oude baas” maar is inmiddels 83 jaar en zijn gezondheid laat hem de laatste tijd een beetje in de steek, vrijwilligers werk doen op het kerkhof is er dan ook niet meer bij. Uit dankbaarheid voor zijn inzet zijn de overige vrijwilligers op het idee gekomen dit paadje/laantje naar hem te vernoemen. Leen was met familie en uiteraard de vrijwilligersclub uitgenodigd het naambordje te onthullen.

Nadat de voorzitter van de Stichting Hervormde begraafplaats Wilsveen, Wijnand Wiegeraadt, in een korte toespraak de activiteiten van Leen nog is de revue liet passeren, was het de beurt aan Leen zelf.

Met één hand zich vastklampend aan zijn zelf geplante  boom, met de andere trok hij met een ferme ruk het doek van het naambordje “Laantje van Leen”.

Met het plaatsen van dit naambordje zal Leen nog lang in herinnering blijven en dat mag best na 20 jaar trouwe dienst.

Na de onthulling was het nog even gezellig napraten in de naast het kerkhof gelegen “houtloods”, uiteraard met koffie en een “versnapering”.

Tot slot maakte het schitterende weer het geheel tot een ware gezellige happening.

Ab Spaan