SGW Vlietland: genieten van mooi weer en snelle paarden

Foto 1 Bouwploeg cross

SGW Vlietland: genieten van mooi weer en snelle paarden

Ruim 450 ruiters en 50 menners uit het hele land kwamen afgelopen weekend naar recreatiegebied Vlietland om mee te doen aan de samengestelde wedstrijden. Zaterdagochtend vroeg om 8 uur, reden de eerste ruiters en menners de dressuurring in. Zondagmiddag tegen half 6, ruim op tijd voor het startschot van Nederland-Mexico, kwam de laatste deelnemer door de finish van de cross-country en keerde de laatste aanspanning terug uit de menmarathon. Niet alleen het publiek en de deelnemers, maar ook de organiserende Blesruiters, genoten van 2 dagen van mooi weer en snelle paarden.

Spectaculaire menmarathon en cross-country

Dit jaar werd ook weer een Samengestelde Menwedstrijd georganiseerd tegelijk met de SGW voor ruiters. Het mooie van Vlietland is, dat het niet alleen mogelijk is beide wedstrijden tegelijkertijd te organiseren, maar óók om de parcoursen van de cross-country en de marathon door elkaar te laten lopen. Dat maakt de wedstrijd extra bijzonder voor het publiek.

Vooral bij de altijd spannende waterhindernis was het nog niet eerder zó druk. En het publiek wist vaak niet welke kant op te kijken wanneer een hindernisjury op z’n fluitje blies om het publiek te waarschuwen. Van de ene kant nadert een paard de waterbak en springt over de aanlegsteiger het water in en galoppeert met veel gespetter door de plas. Tegelijkertijd komt aan de andere kant een vierspan pony’s aangedraafd die ook het water in spetteren om het “Piratenschip”, de menhindernis in het water, te passeren.

Regiokampioenschap

Scherprechter in de crosscountry was dit jaar de één-na-laatste hindernis: een combinatie van de smalle “Pleun Jump”, gevolgd door een opsprong en de Lauwerkrans. Die leverde heel wat weigeringen op, waarna de meeste ruiters het langere alternatief kozen.

Aangezien dit een van de weinige samengestelde wedstrijden in Zuid-Holland is, streden de deelnemers dit weekend ook om de regiokampioenschappen van Zuid-Holland. In de klasse M paarden wist Marcia Dominicus met Kassiopeia die eer in de wacht te slepen. Ook in de oefencross lieten Stompwijkse deelnemers zich vooraan zien: Sanne van Vliet met Arrow werd eerste bij de paarden en Sabine van der Lubbe met Abba werd derde bij de pony’s. Bij het mennen waren het onder andere René de Bruin, Aad Borst en Ab Spaan die in de prijzen vielen in de Hobby-klasse.

Benieuwd hoe de andere Blesruiters en Stompwijkse deelnemers het deden? Kijk dan voor de complete uitslagen op www.eventingzuidholland.nl. De uitslagen van de ruiters staan al op de site, die van de menners volgen zo snel mogelijk.

 

TV Midvliet maakte 2 leuke filmpjes die je kunt bekijken op:

Link van zaterdag 28 juni: http://youtu.be/tFmBId7d1Vw

Link van zondag 29 juni: http://youtu.be/kuA5y1QkqQk

 

José de Vreede