Even voorstellen

marga auto

Even voorstellen…..

U hebt mij vast al eens zien rijden of ergens mijn blauwe autootje zien staan: Opknap-Service Marga. Een nieuw klusbedrijfje voor Stompwijk en (verre) omgeving. Het is de hoogste tijd om mij eens aan u voor te stellen wat ik zoal doe en waarom.

Na een aantal korte en langere periodes in de WW te hebben gezeten, me suf te hebben gesolliciteerd en maar nergens aangenomen te worden, was ik het thuiszitten meer dan zat! In deze tijd van economische crisis valt het niet mee om weer een baan te vinden en als je boven de 50 jaar bent, al helemaal niet meer!

Mijn leven lang heb ik al heel wat geverfd, gewit, behangen etc. Niet alleen in ons eigen huis, maar ook heel veel bij vrienden en familie die wegens een verhuizing, scheiding of opknapbeurt van de kamer, hal of keuken een paar handige extra handjes konden gebruiken. Ik ben gelukkig gezond van lijf en leden, ik krijg er zelf energie van en maak daarbij iedereen blij. Wat wil je nog meer? In mijn WW periodes had ik veel tijd voor zulke werkzaamheden en kwam ik er achter dat ik het steeds leuker ging vinden en er ook steeds beter in werd.  In samenspraak met het UWV kwam ik na het opzetten van een ondernemersplan in aanmerking voor een startersregeling. Je krijgt dan een half jaar de tijd om je eigen bedrijf op te starten met daarbij de financiële steun van een gedeelte van je WW.

marga visitekaartje

In januari 2014 heb ik me ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder de naam: Opknap-Service Marga. Diverse namen hadden de revue al gepasseerd tot schoonzoon Sander met dit idee kwam, een naam die de lading volledig dekt en waar ik heel blij mee ben. De medewerkster van de KvK had nooit eerder een klusbedrijf ingeschreven, welke gerund wordt door een vrouw. Dit kan wel eens een ‘gat in de markt’ zijn, zei ze tegen mij.

De eerste weken ben ik me op allerlei manieren gaan voorbereiden op mijn nieuwe uitdaging. Ik heb bijvoorbeeld een aantal dagen stage gelopen bij een oude rot in het vak. Goh, wat had schilder Jan veel ervaring een hoop nuttige tips voor mij op allerlei gebied! Ik bel hem nog wel eens op als ik advies nodig heb. Ik ben ook bij een aantal bedrijven langs geweest met de mogelijkheid om samen te werken in de toekomst. Verder heb ik me bezig gehouden met het inkopen van producten en gereedschap en heb nog even de tijd genomen om te genieten van al die gouden plakken van onze Olympische helden.

In die tijd heeft Frans ook het logo ontworpen, welke o.a. gebruikt zijn voor het bestickeren van m’n auto, het visitekaartje en het reclamebord.

marga molenOmdat het UWV wilde weten wat de levensvatbaarheid van m’n bedrijf zou zijn, had ik in december 2013 een mail rondgestuurd naar bijna al m’n contacten wat men van mijn idee vond. Met daarbij o.a. de vraag of men gebruik zou willen gaan maken van mijn aangeboden diensten. Wat kreeg ik daar een hoop leuke, spontane reacties op zeg, zelfs meteen een aantal opdrachten!

Zo gebeurde het dat ik na de Olympische Spelen kon gaan beginnen aan een grote en meteen hele mooie klus. Het opknappen van de woonkamer en keuken van de eerste van De Drie Molens, het zal je maar ten deel vallen, geweldig!

marga steigerhoutbehang

Wat doe ik zo ongeveer allemaal, zult u zich afvragen? Een kleine opsomming van mijn werkzaamheden: verven van muren, deuren en kozijnen, behangen, witten, het dichtmaken van gaten en kieren.  Maar ook in het opruimen, schoonmaken en reorganiseren en het beter indelen van kasten en keukens, ben ik een kei. Voor dit alles reken ik een zeer redelijk uurtarief en werk op basis van gewerkte uren. Daarbij is het voor mij geen noodzaak met uitsluitend dure producten en materialen te werken, wat de meeste vakmensen wel eisen. Voor binnenshuis zijn er zo regelmatig goede verven in de aanbieding bij de bouwmarkten, waar je ook een prima resultaat mee bereikt. Voor het gebruik van klein materiaal (bijv. plamuur, schuurpads, gatenvullers, diverse kitten, speciale kunststofprimer, afplaktape, schoonmaakmiddelen etc.) maak ik een speciaal prijsje, zodat u niet met allemaal halve potten en tubes blijft zitten. Zelfs de latex voor het plafond is bij mij per liter verkrijgbaar.

Voor het aannemen van een opdracht met een vaste prijs heb ik nog wat meer ervaring voor nodig. Nu betaalt de klant voor de gewerkte uren, gewoon een eerlijke zaak, niet te weinig of te veel.

Bij mij mag u, indien gewenst, zelf de handen uit de mouwen steken. Mijn motto is: ‘Alles wat je zelf kunt verdienen, moet je niet door een ander laten doen.’ Vooral bij een verhuizing moet er vaak in een korte tijd veel gebeuren en moet je zelf vaak veel regelen, inkopen en

beslissingen nemen.

Fijn is dat het werk in de woning ondertussen door gaat. En zo komen we samen tot een mooi en betaalbaar eindresultaat.

Inmiddels ben ik al weer een jaar bezig en heb al heel veel leuke opdrachten gehad. Ik ben eigenlijk constant aan het werk en het is helemaal mijn ding. Mond-op-mond-reclame is daarbij heel belangrijk. Daardoor kom ik bijvoorbeeld bij iemand en ga dan door voor een klus bij de moeder, de vriendin, de buren of de zus. Mijn klanten zijn erg tevreden als ik weer vertrek.

Na een aantal weken van 4, soms wel 5 dagen per week werken, is het fijn soms even tijd te hebben voor mijn eigen huis en tuin. Want ook dat is belangrijk, je eigen huis en tuin zijn immers het visitekaartje!

Er zijn klussen die misschien al maanden liggen te wachten. U gaat er steeds meer tegenop zien. Stel niet langer uit, dan gaan we samen aan de slag om de garage op te ruimen, de kelder uit te mesten, de (slaap) kamer voorzien van nieuw behang, de kozijnen en deuren te verven of de keukendeurtjes van een fris nieuw kleurtje te voorzien. Het voorjaar staat voor de deur, stel niet langer uit, neem gerust contact met mij op. Ik zorg ervoor dat u er geen spijt van krijgt!

Marga Stijnman

Tel. 06-18894535 / marga@opknap-service.nl