Hoe gaat het met U?

contactpersonen kerk 2contactpersonen kerk 1

Hoe gaat het met u…….?

De ouderen onder ons herinneren zich nog wel de huisbezoeken door de pastoor of kapelaan. In Stompwijk is dit al veel jaren geleden over genomen door een groep van 17 wijkcontactpersonen. De wijken zijn niet allemaal even groot. Dit komt vaak door de ligging en door de tijd die men kan vrijmaken voor dit mooie werk. Heel dorps is het dat in feite elke nieuwe inwoner wordt bezocht. Hierbij blijkt meteen of men wel of geen parochielid wenst te worden. Parochieleden worden verder bezocht bij geboorte, 1e Communie en Vormsel.

Een kaartje is dan al het minste wat men ontvangt. Bij huwelijk en huwelijksjubileum, een 80e verjaardag en meer mag men ook een wijkcontactpersoon verwachten. Ook ernstig zieken worden, indien bekend, bezocht. Bij al deze gelegenheden hoort een kaart, plantje of ander klein geschenkje. Terwijl hierbij door velen ook het belangstellende praatje op prijs wordt gesteld.

Sommige contactpersonen bezoeken ook nog avondwake of begrafenis en/of brengen later nog eens een visite als men daar prijs op stelt.  Verder worden ze ingeschakeld bij de actie Kerkbalans en het ophalen van de vastenzakjes.

Met Kerstmis krijgen alle parochianen namens de parochiekern van hen een kaart in de bus. Ouderen en ernstig zieken ook een Kerststukje. Welke door vrijwilligers zijn gemaakt. Zij vergaderen zo’n zes keer per jaar.  Kortom: een onmisbaar contact tussen  parochie en parochianen.

Agnes van Boheemen- Vollebregt

Overgenomen uit Rondom de kerk