De Stal in jubelstemming

jubileum 2jubileum 1

Er stond al weken, zo niet maanden allerlei spul in mijn hal opgestapeld om een keer weg te brengen naar de Stal. Dit weekend was hét ideale moment om dit eindelijk eens weg te brengen. Een combinatie met het  5 jarig jubileum (lees koffie met appeltaart) en de verjaardag van Leo dit weekend, dus opruimen die hap. Met een tas vol op weg. Ruimte genoeg om te parkeren op het landje ernaast met stoplichtjes en parkeerwachters. Een zonnige tent staat opgesteld en er is een hartelijk ontvangst. Kinderen zijn struisvogeleieren aan het verven of maken mozaïekwerkjes met de scherven van gesneuvelde eierschalen. Er is een gezellig achtergrondmuziekje en er struint van alles rond. Er is een drukte van belang en alles bruist van energie.  

Het principe is zo mooi van opzet;  iedereen die van zijn niet meer gebruikte spullen af wil kan met een gerust hart de vaak toch nog bruikbare spullen een 2e kans geven. In de grijze bak is zo definitief. Iedereen blij, de gever en de koper, die voor een habbekrats weer gelukkig is met de aankoop. Er zijn 35 vrijwilligers die dit mogelijk maken om toerbeurt nemen zij hun taken op zich om spullen in te nemen een plekje te zoeken op de vele planken.  Het is een groot doorgeefluik.  

jubileum 3

Er wordt ook veel via Marktplaats verkocht omdat de Stal beperkt van ruimte is als het gaat om bankstellen en kasten. Zo vertelt Agnes dat er een laatst een bankstel is aangeleverd in een speciale kleur blauw. Dit werd gespot door liefhebbers uit Amsterdam. Ze zijn het bankstel op komen halen en hebben het direct doorgebracht naar Limburg. Er moest daar voor een film een heel huis ingericht worden en daar pasten deze bankjes perfect in. Zo kan dus een bankstel helemaal in Limburg zijn bestemming vinden. Leuk toch.  

Veel vrijwilligers zijn er vandaag actief met het schenken van koffie of het bakken van poffertjes, het schminken van de kinderen. Ze stralen allemaal vandaag, de temperatuur van de tent gaat direct een paar graden omhoog.   

jubileum 4

Er zijn deze week ook andere vrijwilligers en sponsors die zich gemeld hebben voor het helpen opzetten van de tent en marktkramen, de flyers zijn ontworpen, bierbanken en –tafels zijn beschikbaar gesteld, de appeltaart en ijsjes zijn gesponsord net als kleine weggeefcadeautjes. Het scheren van de schapen die hun dikke winterjas hebben uitgedaan en nu in hun lenteoutfit poseren. Zelfs de muziek zoals accordeon, orgel en zang is gesponsord. Vele handen maken licht werk en zeker in Stompwijk. Ik ging weer helemaal vrolijk met een geurende roos en een mooi dik sprookjesboek naar huis, Stompwijkse sprookjes bestaan….. 

Het hele team bedankt, het was fantastisch. 

Petra Oliehoek– van Es