I have a dream…… Le Dakar

van velsen

I have a dream… Le Dakar!

Nadat ik in 2007 en 2008 deel uitmaakte van het Rallyteam van Ginaf Rally Power, is het na anderhalf jaar voorbereiding dan eindelijk zover. Een eigen Rallyteam “van Velsen Rally Sport” is afgelopen week opgericht. Ik ben nu druk bezig met het samenstellen van het team, zodat we met de juiste mensen het avontuur in Zuid Amerika aan kunnen gaan.

Na een zoektocht naar sponsors was het dan zover, de rallytruck kon worden gekocht. We gaan rijden met een Ginaf met onafhankelijke wiel ophanging en een Caterpillar C18 motor (ongeveer 1000PK). Als we het sponsoraantal nog verder kunnen uitbreiden, kunnen we in oktober als test de rally van Marokko gaan rijden. Vervolgens is de Préproloog in Valkenswaard op het Eurocircuit, waar alle Dakardeelnemers zich voorstellen aan het Nederlands publiek (35000 bezoekers).

Eind november zal de rallytruck via Le Havre worden verscheept naar Peru. Zelf zullen we eind december naar Zuid Amerika vliegen. Op 3 januari is de start in Peru, dan zullen we proberen via Bolivia naar Argentinië te gaan waar op 16 januari de finish in Rosario hopen te halen. Dit zal nog een flinke strijd gaan worden. Bij de Dakarrally van 2015 kwam slechts 55% van de deelnemers over de eindstreep…

Maar voor die tijd moet er nog heel veel gebeuren. De truck moet klaargemaakt worden (ongeveer 600 uur werk), de conditie moet op peil gebracht worden dus dat worden veel uurtjes in de sportschool.

De dorpskettingredactie heeft mij gevraagd om af en toe een stukje hierover te schrijven. Dat zal ik ook doen! Verder zijn wij te volgen op onze site: www.vanvelsenrallysport.nl

Aad van Velsen