Stompwijkse Popquiz

popquiz 2popquiz 1Stompwijkse Popquiz

Afgelopen zaterdag was het tijd voor de 3e editie van de Stompwijkse Popquiz. Dat het concept inmiddels een succes genoemd mag worden, bleek wel uit het feit dat er deze keer maar liefst 11 teams aanwezig waren voor een avondje muzikale kennis plezier.

Nadat er eerst een wisseltrofee in de vorm van een boksbelt (beschikbaar gesteld door een van de leden van het winnende team van de 2e popquiz) werd uitgereikt aan de winnaars van de koeienpo(e)p editie, kon de quiz beginnen. Er kwamen weer vaste onderdelen langs in verschillende thema’s en decennia, maar ook nieuwe onderdelen als de gitaartracks en de cryptohits. Dat er fanatiek voor een zo hoog mogelijke plek gestreden werd bleek wel toen het bij het laatst genoemde onderdeel muisstil was in het café en de teamleden fluisterend de antwoorden aan de schrijver van het team doorgaven. Uiteindelijk bleek het een zeer spannende strijd om vooral de eerste plek. Er moest zelfs een natelling van de quizmaster aan te pas komen wegens twijfel bij de controleur van de eerste ronde van een van de teams. Bij beide teams bleken er foutjes gemaakt te zijn bij de controle, waardoor het verschil in plaats van 4 slechts 2 punten werd.

Maar er was een winnaar: De Beestenpolitie feat. Ronnie & Annie.

Inmiddels zijn ook alle andere formulieren nagekeken en hebben we de volgende officiële einduitslag:

1. De beestenpolitie feat Ronnie & Annie                      171 p

2. Neil, no indiaan en de 3 andere varkens en Jos         169 p

3. We love PeeWee                                                    160 p

4. Oostvliet gang                                                       150 p

5. Shazam                                                                142 p

6. Die neue deutsche welle                                        130 p

7. Spieren voor spieren                                             115 p

8. A team                                                                105 p

9. Superwoude                                                         113 p

10. B team                                                               104 p

11. De Grootjes                                                          79 p

Uw quizmaster gaat weer beginnen aan het voor hem leukste werk, het samenstellen van een volgende Stompwijkse Popquiz, dus er komt zeker een vervolg. Zodra er een nieuwe datum bekend is horen jullie dat via de dorpsketting en onze facebook pagina: www.facebook.com/stompwijksepopquiz