Wijnproefavond

Wijnproefavond

De wijnproefavond afgelopen vrijdag in het Blesse Paard was een groot succes, ondanks of misschien wel dankzij het slechte weer was het goed toeven in de grote zaal. Het evenement werd nu voor de derde keer georganiseerd en het was de bedoeling om sessies van een uur te doen, maar toen wij met een groepje om 21.00 arriveerden zat de Bles gewoon vol met mensen.

Er werd dus zeker geen haast gemaakt, je kon in alle rust genieten van alle gerechten uit de Kerstbox in combinatie met de wijnen.

Sommelier en wijnleverancier van de Bles, Stephan Rijnaarts, vertelde aan elke tafel waarom hij specifiek die bepaalde wijn bij een gerecht gezocht had.

Er stonden dus 3 glazen wijn klaar bij de 3 voorafjes, pompoensoep, vitello tonato en gerookte eendenrollade.

De eerste wijn vond ik eigenlijk het lekkerste, maar ik ben geen echte wijndrinker en zeker geen kenner, dus waarschijnlijk hebben andere mensen het anders ervaren. Dat is ook zo leuk aan deze avond, iedereen heeft een andere smaak, dus ook een andere mening.

Daarna een proeverij van de hoofdgerechten: heerlijke zalm, Australisch graangevoerd rund en Nieuw Zeelandse hertenbiefstuk, met geweldig lekkere sausjes erbij. Dat is nu het verschil tussen de thuiskok en de pro.

Aan onze tafel zat kok Frans (bij de meeste vrouwen in Stompwijk bekend van zijn workshops bij VrouwActief) en ook hij was zeer tevreden met wat er op zijn bordje lag.

Bij het hoofdgerecht werden witte Riesling , een rode wijn en een donkerrode Shiraz uitgeschonken.

Zelfs aan het dessert was gedacht, een mooie dessertwijn bij een brownie met karamel.

Jeroen, Trevor en team, bedankt voor jullie gastvrijheid en heel erg veel succes met jullie Kerstbox. Nu moet ik niet teveel meer schrijven, anders kan ik er de volgende keer (als die komt tenminste) zelf niet meer bij.

Ria Luiten