Een blijde Kerst

We zijn allemaal in blijde afwachting van de Kerst, het zijn de donkere dagen voor de Kerst, de kortste dag nadert en moet er nog van alles afgerond worden. Als ik terugkijk is het een jaar geweest met verschrikkelijke aanslagen en dreigingen. Zowel op de persvrijheid als de ‘gewone’ vrijheid om je te kunnen bewegen waar je wilt. Er hangt een dreigende sfeer omdat er een aanval is gedaan op het veiligheidsgevoel. De kranten kopten over moeilijk te nemen politieke beslissingen omdat er u eenmaal overal voor- en nadelen aankleven. De duizenden vluchtelingen die huis en haard hebben moeten achter laten om ergens anders ver van huis hun draai zien te vinden. De Kerst zou de basis van vrede en veiligheid moeten zijn. Dat is het niet want de wereld vecht maar door, nu, en ook 2000 jaar geleden al.

Ik zou het liefst even de kop in het zand steken en de kranten hun onrust laten verspreiden, als de Dorpsketting dan de rust oppakt en dat iedereen hierin bijdraagt door aan te geven waar je blij van wordt. Is dat die andere baan, de komst van een kleinkind, het wekelijkse kopje koffie met buurvrouw, het draaien van een kantinedienst op zondagochtend, het muzikaal voorbereiden van een kerstconcert, het kaarten bij de KBO, het zien van een menwedstrijd, of lekker uitwaaien langs de lijn van het voetbalveld, een goede uitslag, de bos bloemen, het opzetten van de kerstboom, het leren van een nieuw lied op school, je inzet als vrijwilliger in de zorg, het vragen om de hand van je dochter, de zon aan die felblauwe hemel en vers kopje thee.  

Kortom je kan overal blij van worden. 

We gaan er een blijde Ketting van maken waarmee we ons op de bank kunnen nestelen en even afstand kunnen nemen van het wereldgebeuren.   Zend een email naar redactie@dorpsketting.nl en we maken er samen iets moois van. Petra