Höwings Kumpel overleden

howings kumpel 1

Door een onbekende oorzaak heeft Höwings een onherstelbare breuk opgelopen in het sesambotje midden in de kogel van een van zijn benen. Een röntgenfoto wees uit dat opereren geen zin meer had. Hij zou altijd kreupel blijven en veel pijn lijden. Tot onze grote spijt hebben we moeten besluiten Höwings op een humane wijze te moeten laten inslapen.

Höwings Kumpel heeft voor ons gedaan waar iedere Stompwijkse liefhebber van droomt, namelijk de kortebaan van Stompwijk winnen. Binnen vier (!) weken na onze aanschaf had zijn trainer Wim van Buytene, Höwings zover gekregen dat hij voor die speciale dag in 2013 in topvorm was. Het werd een luid bejubelde overwinning. Heel het dorp leefde mee. Nog steeds kunnen we genieten van deze geweldige middag.

höwings kumpel 2

Bij deze overwinning is het niet gebleven. Zo werd hij 2e tijdens het Nederlands Kampioenschap kortebaan in Voorschoten. Ook een geweldige prestatie. Verder behaalde hij nog diverse ereplaatsen. Zo werd hij in Lisse 2e en in Voorschoten nog eens 2e. In 2015 was hij in Lisse weer geweldig op dreef. Hij troefde daar alle grote kortebaners af en behaalde hij weer een eerste plaats. Zo als altijd was de prijsuitreiking weer super gezellig.

Wij hebben aan Höwings Kumpel een geweldig paard gehad. Altijd heel ijverig in de training, steeds zijn best willen doen tijdens de koers en heel gemakkelijk in de omgang. Naast het vele plezier dat wij van Höwings gehad hebben, heeft hij voor ons bijna € 10.000,- op de kortebaan verdiend. Een echte topper.

Namens alle eigenaren, Frans Jansen