Amnesty International

In januari hebben wij op initiatief van Joke van der Horst met een aantal mensen voor Amnesty International brieven geschreven in de pastorie van de Laurentiuskerk. Toen is er afgesproken om op (Witte) Donderdag, 24 maart in het zicht van de Paasdagen, indien nodig, nogmaals bij elkaar te komen.

Dat het helaas nog hard nodig is blijkt uit het feit dat Amnesty International zelfs op korte termijn via zogenaamde “urgent action” een aantal mensen wil ondersteunen. Deze mensen bevinden zich in zulke slechte omstandigheden dat er per direct actie ondernomen moet worden.

Wij kunnen een paar mooie Paasdagen tegemoet zien, voor deze mensen is het zeker geen vrolijk Pasen en ik vind dat wanneer je het voor hen op zo’n manier af kan dwingen dat zij in ieder geval  een eerlijk proces krijgen, dan maak ik hier graag een paar uurtjes tijd voor vrij. We beginnen om 10.00 uur met koffie, er zijn voorbeeldbrieven, enveloppen en postzegels!

Hopelijk is er een aantal mensen die tijd hebben om met ons mee te schrijven. De brieven moeten wel met naam en adres onderschreven worden.

Ria Luiten