Aanloop voor Roparun 2016

roparun

Vorig jaar heb ik voor het eerst meegedaan met Roparunteam 178 van MCH en Bronovo-Nebo. Ook dit jaar wil ik in mei weer van start gaan als één van de 8 lopers. Enigszins gespannen en onzeker, omdat ik nu wel ervaren heb hoe zwaar deze estafetteloop is. De heuvels in Frankrijk, de oneindigheid van de route, de korte hazenslaapjes staan nog goed op mijn netvlies. Maar in positieve zin ook de aanmoedigingen van de mensen langs de weg, de versierde dorpjes, de patiënten bij de Daniel den Hoed Kliniek, de finish met de huldiging op de Coolsingel, allemaal zeer indrukwekkend. En niet te vergeten de saamhorigheid, het enthousiasme en de goed verzorging van mijn team. Dit alles heeft mij toch weer doen besluiten dit fantastische evenement nogmaals mee te willen maken. Mijn voorbereiding verloopt helaas niet volgens planning. Alweer een achillespeesblessure heeft mij enigszins achterop schema gebracht. Ik hoop snel mijn trainingen weer op te kunnen pakken.

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Dit wordt ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt ook uit het motto wat al jaren is: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.

Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers die dus ieder gemiddeld zo’n 65 kilometer lopen oftewel meer dan 1 ½ marathon. Daarnaast bestaat een team uit fietsers en andere mensen in de begeleiding. Denk hierbij aan chauffeurs, verzorgers, cateraars en wegkapiteins. De teams zijn zelf verantwoordelijk voor de invulling van deze taken en gemiddeld bestaat een team uit ongeveer 25 personen.

Mijn Roparunteam 178 van MCH en Bronovo-Nebo zal zaterdagmiddag 13 mei om 16.00 in Parijs gaan starten. Wij zullen dan op tweede Pinksterdag 15 mei ’s middags tussen 14.00 en 15.00 op de Coolsingel in Rotterdam aankomen.

Naast de sportieve inspanning, moet er ook een inspanning geleverd worden om geld op te halen voor dit goede doel. Hiervoor organiseren de teams allerlei acties. Ik zal daarom vanaf zaterdag 26 maart een week collecte gaan lopen in Stompwijk. Ik hoop op deze manier, net als vorig jaar, weer een goede bijdrage te mogen leveren. U kunt natuurlijk ook doneren aan ons team via de website van de Roparun.

Via de Roparun app kunt u ons ook volgen van Parijs naar Rotterdam.

Bonita van Vliet