Nico van Vliet kampioen Kipklaverjassen 2016

klaverjassen dh n v vliet

Tijdens het Kipklaverjaskampioenschap, afgelopen vrijdagavond in het Dorpshuis, is bekend geworden dat Nico van Vliet zich “Kipklaverjas Kampioen 2016” mag noemen. Het is een eretitel die hij met trots mag dragen .

De altijd enthousiaste en fanatieke Nico van Vliet is een vaste bezoeker van de klaverjasavonden in het Dorphuis. Zes jaar geleden is hij zelf als leraar van de nog beginnende Klaverjassers in het Dorpshuis begonnen. Als drijvende kracht probeerde hij de beginnelingen de kneepjes van het klaverjassen bij te brengen. Opvallend was echter dat hij vijf seizoenen lang werd verslagen door beginners. Maar nu is het hem dan toch gelukt. Nico is kampioen, en het is hem door allen zeer gegund!

De tweede plaats was voor Evelien Overdevest en Coby Wensveen werd derde. De kampioen van vorig jaar, Jan van Wissen, moest het met een teleurstellende 23e plaats doen.

Het Kipklaverjaskampioenschap is een terugkerend evenement, waarmee het seizoen klaverjassen in het Dorpshuis jaarlijks wordt afgesloten. De vaste bezoekers hebben er altijd geweldig veel zin in, mede omdat iedereen op deze avond gegarandeerd met een prijs naar huis gaat. Tijdens het seizoen doen we niet aan prijzen, maar we sparen alles op voor de laatste avond. Het was dan ook bijzonder leuk dat alle 25 vaste bezoekers aanwezig waren.

Het is weer een zeer gezellig seizoen geweest.

Vanaf oktober gaan we weer wekelijks kaarten.

Wilma en Anneke