En de winnaars zijn…………

winnaarsZelf bepalen hoe de speeltuin er in jouw wijk uit komt te zien, wie wil dat nu niet? Kinderen in de omgeving van de Tuinluststraat, de Van Santhorststraat en de Van Merodestraat hebben hun ontwerpen ingediend.

De kinderen konden via een online tool hun eigen speelplek inrichten. Wethouder Nadine Stemerdink: “Geweldig dat we de hulp van deze experts kunnen inzetten om tot de beste speelplek voor hun buurt te komen.”In het oude raadhuis in Leidschendam werden donderdag 26 mei de drie winnende ontwerpen bekend gemaakt door wethouder Nadine Stemerdink. Uiteraard waren de jonge ontwerpers daarbij aanwezig. Zij ontvingen allemaal een mooi certificaat.

Voor de speeltuin in de Van Merodestraat (Stompwijk) had Sem het winnende ontwerp ingestuurd. Het kleine speeltuintje krijgt een glijbaan, een speelhuisje, een schommel, een trampoline en wordt voorzien van rood kunstgras met blauwe lijnen, vijf betonnen poefs en natuurlijk een bankje.

Luuk was degene die het ontwerp maakte voor de speelplaats aan de Van Santhorststraat, op basis waarvan een definitief ontwerp is gemaakt. Daar vind je straks o.a. een klautertoestel met glijbaan, een wip, een klim- en duikelrek, een hinkelpad en een pannaveldje en een bankje. “Het eindresultaat ziet er erg leuk uit”, vinden de ouders van Luuk. “Wij vinden het een erg leuk initiatief van de gemeente om de bewoners mee te laten beslissen over de speeltuinen, hierdoor wordt er een speeltuin gerealiseerd die zeker in de smaak gaat vallen van de omwonende kinderen.”

De grootste speelplaats is de Tuinluststraat in Voorburg, achter het gebouw van Scouting Miriam-Livingstone. Het winnende ontwerp was dan ook van de hand van enkele welpen van die groep: Maurits, Virgil, Zoë Ela, Therèse en Iain. Het voetbalveld met doelen blijft gehandhaafd op de locatie. Verder worden er drie heuveltjes aangelegd met een glijbaan, een waterspeelplaats en kabelbaan van 30 m lang. Verder vind je er straks een balanceerpad, een groot klim- en klautertoestel, een duikelrek, schommels, een wipstier en een draaischijf.

De kinderen waren enthousiast over de ontwerpen en trots op het certificaat dat zij ontvingen. Zij zullen echter nog wel wat geduld moeten hebben, want de speelplaatsen worden pas ná de zomer gerealiseerd.

Met dank aan het Krantje (foto Dick Janssen)