Uitvoering wegwerken Stompwijk bekend

vlietnieuws

Op de Doctor van Noortstraat in Stompwijk mag ook in de toekomst nog maar 30 kilometer per uur worden gereden. De weg is alleen nog bedoeld voor bestemmingsverkeer. Bij de kruising met de Tuinbouwweg en bij de rotonde met de N206 (de weg Leiden-Zoetermeer) krijgt de Van Noortstraat drempels. De bestrating blijft bestaan uit klinkers.

Dit blijkt uit de plannen die gemaakt zijn voor de aanleg van een nieuwe verbindingsweg tussen de rotonde bij de N206, de Huyssitterweg en de Tuinbouwweg. De verbindingsweg moet Stompwijk ontdoen van zwaar vrachtverkeer. Voor de aanleg is 30,2 miljoen euro uitgetrokken.

Bij de rotonde worden de diverse fietspaden gebundeld tot één. Dan komt er ruimte voor een veldje met vier nieuwe populieren en een picknickplaats. Via een platte brug gaat de verbindingsweg 100 meter ter noorden van de Nieuw Vaart rechtdoor richting A4 lopen. Ter hoogte van de Westeinderweg buigt de verbindingsweg linksaf over de Nieuwe Vaart heen. Hier komt een hoge brug in verband met de recreatieve scheepvaart.

De verbindingsweg vervangt de Westeinderweg. Er komen hier vier onderdoorgangen voor vee. Aan het einde van de Westeinderweg maakt de verbindingsweg een s-bocht (rechts-links) om aan te sluiten op de Huyssitterweg. De bestaande dijk wordt doorgestoken. Er komt een platte brug. Daar waar de huidige Huyssitterweg een bocht naar rechts maakt, gaat de verbindingsweg rechtdoor richting Tuinbouwweg.

De verbindingsweg zal helemaal geasfalteerd worden. Langs de Huyssitterweg komen drie plekken om te parkeren.

Voor de aanleg van de verbindingsweg is een nieuw bestemmingsplan gemaakt alsmede een beeldkwaliteitsplan. Die stukken liggen al bij de gemeenteraad. Burgers kunnen ze pas vanaf 19 augustus inzien. Daartoe is vanwege de zomervakantie besloten. De gemeenteraad zou nog voor 1 januari moeten beslissen. In 2017 of 2018 zou dan met de verbindingsweg begonnen kunnen worden.